Tasty Guide : Συνταγές από Chef10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Όσο το καλοκαίρι προχωρά, όσο οι διακοπές κοντά στην ομορφιά της θάλασσας και των ελληνικών νησιών πλησιάζει, τόσο εντονότερα μας έρχονται στο μυαλό οι τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες γωνιές του Αιγαίου.

Επειδή ωστόσο δεν χρειάζεται να περιμένεις και να βρεθείς εκεί για να τις απολαύσεις, αλλά μπορείς να τις δοκιμάσεις και σε μια homemade έκδοση, σου έχουμε παρακάτω τέσσερις λαχταριστές και παραδοσιακές συνταγές των νησιών του Αιγαίου, προτεινόμενες από τον  Cool Artisan! Εσύ ποια θα δοκιμάσεις;

1.Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1/2 κιλό ψωμί
1 πατάτα βρασμένη
1/2 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο (ή περισσότερο, αν μας αρέσει)
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1/2 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, βάζουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και την μουλιάζουμε για λίγα λεπτά. Μετά την στύβουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

-Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Πολτοποιούμε το σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξίδι και το λάδι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το στυμμένο ψωμί και την πατάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

-Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το ξίδι.

-Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε ψάρια και κοτόπουλου.

2.Καρπουζόπιτα από τη Μήλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. ψίχα από καρπούζι
110 γρ. αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ.
65 γρ. μέλι + 2 κ.σ.
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
κανέλα
σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Αφού αφαιρέσουμε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια, το στύβουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο το προσθέτουμε σιγά-σιγά για να διαπιστώσουμε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

-Στη συνέχεια αφού λαδώσουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίσουμε με σουσάμι και το μισό σιμιγδάλι αδειάζουμε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 1,5 εκ., και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.

-Όταν βγάλουμε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι, για να απορροφηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF

Συνταγες απο Chef26 Αυγούστου 2018

Συνταγή για φανουρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δες την συνταγή για φανουρόπιτα που σου προτείνει η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

πραλίνα
Συνταγες απο Chef16 Αυγούστου 2018

Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι: να πώς θα φτιάξεις σπιτική πραλίνα

Άλειμμα σοκολάτας από τα μαγικά χέρια του Στέλιου Παρλιάρου. Δοκίμασέ το κι έχε το ιδανικό σπιτικό συμπλήρωμα για το πρωινό σου.

συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο
Συνταγες απο Chef12 Φεβρουαρίου 2018

3 γλυκιές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο από τον Cool Artisan

Τα πιο λαχταριστά γλυκά για να τον εντυπωσιάσεις την ξεχωριστή αυτή ημέρα

Συνταγες απο Chef26 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

pancakes
Συνταγες απο Chef30 Αυγούστου 2017

Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου

Η Άντα Λιβιτσάνου ετοιμάζει σούπερ υγιεινά pancakes με βρώμη και γιαούρτι για ένα τέλειο ξεκίνημα τη ημέρας γεμάτο ενέργεια.

Συνταγες απο Chef10 Ιουλίου 2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Best of network