Tasty Guide : Συνταγές από Chef12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2020

Συνταγή για χόρτα άγρια τσιγαριαστά από τον Βασίλη Καλλίδη

Αυτό το φαγητό έξω από την Κρήτη είναι ελάχιστα γνωστό, όμως πρέπει να το βάλετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας,τις εποχές που η λαϊκή είναι γεμάτη χόρτα, γιατί είναι από τα πιό υγιεινά της Ελληνικής κουζίνας.

Συνταγή για χόρτα

Αυτό το φαγητό έξω από την Κρήτη είναι ελάχιστα γνωστό, όμως πρέπει να το βάλεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου, τις εποχές που η λαϊκή είναι γεμάτη χόρτα, γιατί είναι από τα πιο υγιεινά της Ελληνικής κουζίνας. Βρες παρακάτω την πιο νόστιμη συνταγή για χόρτα άγρια τσιγαριαστά από τον Βασίλη Καλλίδη.

Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη

Συνταγή για χόρτα άγρια τσιγαριαστά

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 κιλά αγριόχορτα της εποχής (καυκαλήθρες, μυρώνια, πικραλίδες, καβουράκια, αγγιναράκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, παπαρούνες, βρούβες)
  • 1 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα από τα τραχιά φύλλα. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο όλα ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τα χόρτα και όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.

Συμπληρώνουμε ½ κούπα νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα, με το καπάκι στην κατσαρόλα.

Βάζουμε στο φαγητό τα μυρωδικά και τα φασόλια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.

Πατάτες γιαχνί με φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF

Best of network