Cupcakes: Συνταγές για τους πιο λαχταριστούς πειρασμούς

Δύο experts του είδους να μας δίνουν ιδέες για να πειραματιστούμε στο σπίτι!

Cupcakes: Συνταγές για τους πιο λαχταριστούς πειρασμούς


Είναι η καλύτερη αφορμή για να συγχωρήσεις στον εαυτό σου τη θερμιδική παρασπονδία!

Από τη στιγμή που έφτασαν στην Αθήνα τα cupcakes έγιναν το πιο γλυκό trend. Ξαφνικά άρχισαν να ανοίγουν ζαχαροπλαστεία με ειδίκευση στο συγκεκριμένο έδεσμα σε διάφορες γωνιές ενώ οι cool hunters της πόλης συναγωνίζονται στο ποιος θα ξετρυπώσει το πιο εντυπωσιακό icing.
Εμείς ζητήσαμε από δύο experts του είδους να μας δώσουν ιδέες για να πειραματιστούμε στο σπίτι!
 

H Πέννυ Παυλίδου από το Penny’s Cake μας ετοιμάζει
Cupcakes σοκολάτας με μπανάνα
Cupcakes: Συνταγές για τους πιο λαχταριστούς πειρασμούς

Υλικά
120 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ ζάχαρη
1 κουτ σούπας baking powder
1 κουτ γλυκού κανέλα
80 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 ml πλήρες φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά
120 γρ πουρέ μπανάνας

Για την κρέμα σοκολάτας

150 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ κακάο
40ml φρέσκο γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
250 – 300 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το baking powder, τη κανέλα, το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεσαία σκάλα στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τον πουρέ μπανάνας και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δέσουν καλά όλα τα υλικά.

Γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα κάθε ένα απο τα χάρτινα κυπελάκια των cupcakes που έχουμε βάλει στο ταψί με τις ειδικές υποδοχές για cupcakes και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 20-25 λεπτά σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει.

Ενώ ψήνουμε τα cupcakes φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο και τη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Η κρέμα πρέπει να έχει βελούδινη υφή και να είναι τόσο σφιχτή ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε με μια μικρή σπάτουλα πάνω στην επιφάνεια των cupcakes.

Μόλις βγάλουμε τα cupcakes από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα και απλώνουμε πάνω την κρέμα.


Η Αθηνά από το sugarbuzz μας ετοιμάζει
Chai cupcakes

(Cupcakes με αρωματικό μείγμα μπαχαρικών)
Chai ονομάζεται αυτό το μείγμα μπαχαρικών εδώ, αλλά σαν ονοματολογία προέρχεται από τη λέξη “tea”/ τσάι, και έχει ιστορική βάση σε τσάι από την Ινδία που ήταν αρωματισμένο με μπαχαρικά και βότανα (masala chai- mixed spiced tea).

Cupcakes: Συνταγές για τους πιο λαχταριστούς πειρασμούς

Υλικά

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
170 γρ. αλεύρι
120 ml ξυνόγαλα
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.σ. μηλόξυδο
1/2 κ.γ. σποράκια βανίλιας(ή 1 βανίλια φακελάκι)
μείγμα μπαχαρικών (1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, 1 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2κ.γ. τζίντζερ, 1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1/4κ.γ. γαρύφαλο)

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς(αέρα).
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αφού ομογενοποιηούν, τη βανίλια και μισό από το μείγμα των μπαχαρικών.
Συνεχίζουμε με το μισό αλεύρι,το ξυνόγαλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα και το μηλόξυδο.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν και ψήνουμε στους 160 για 20-25′.

Υλικά βουτυρόκρεμας:

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
375 γρ. άχνη
2 κ.σ. γάλα 1/2κ.γ. σποράκια βανίλιας(ή 1/2κ.γ. εσάνς βανίλιας)
και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το μείγμα μπαχαρικών και τη βανίλια, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρέμα ελαφρώς σφιχτή. Γεμίζουμε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes. Αν δεν έχουμε κορνέ, χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι για να την απλώσουμε.
Extra Tip: Αν δεν έχουμε ξυνόγαλα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμόνι στο κανονικό γάλα 5′ πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Εάν θέλεις να αποκτήσεις μεγαλύτερη εξεικοίωση με τη δημιουργία cupcakes και για πολλές περισσότερες ιδέες, σου προτείνουμε το βιβλίο της Αθηνάς “Στον πλανήτη των Cupcakes(15 ευρώ). Επικοινώνησε μαζί της στο sugarbuzzgr@hotmail.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ