Follow us

Γαλοπούλα γεμιστή

Η αυθεντική συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη από το Athens NJV Plaza

Γαλοπούλα γεμιστή


Θα ετοιμάσουμε ένα βούτυρο αρωματικό με μανιτάρια και κάστανα, το οποίο θα βάλουμε κάτω απο την πέτσα του στήθους για να σκεπάσουμε όλο το στήθος με μία στρώση βούτυρο, χωρίς να την σκίσουμε. Έτσι στο ψήσιμο θα προστατέψουμε το στήθος να μην παραψηθεί, και να πάρει γεύση.



Βούτυρο Μανιτάρι – Κάστανο

Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τα βραστά κάστανα για λίγα λεπτά μαζί με λίγο άσπρο κρασί. Στο τηγάνι εξατμίζεται το κρασί και χτυπάμε σε blender τα μανιτάρια καστανα, με λίγο σκόρδο και θυμάρι. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το βούτυρο, μία χούφτα φρυγανιά και 2 κρόκους. Ανακατεύουμε καλά.



Υλικά για το βούτυρο

250 γραμμ Βούτυρο
200 γραμμ Μανιτάρια
300 γραμμ Κάστανο
3 – 4 σκελίδες Σκόρδο
1 φλυτζάνι Κρασί Άσπρο
Λίγο Θυμάρι φρέσκο
Λίγο Φρυγανιά τριμμένη
2 Κρόκους

Για τη γέμιση :

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια χοντροκομμένα. Τα σβήνουμε με μπόλικο κονιάκ ( 1 φλυτζάνι ), βράζουμε λίγο.Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο blender και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές. Μόλις κρυώσουν, ρίχνουμε και το χοιρινό κιμά κρύο στο blender και τον χτυπάμε λίγο μαζί με τα συκωτάκια. Βγάζουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα κουκουνάρια, δαμάσκηνα αποξηραμένα κομμένα στα δύο, ψιλοκομμένα μανιτάρια σωταρισμένα και κρύα, το ρύζι το γλασέ, μία κουταλιά κανέλα, μισό γαρύφαλλο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα ανακατεύουμε όλα καλά. Έπειτα δοκιμάζουμε, και προσθέτουμε ακόμα 1 φλυτζάνι κονιάκ και θυμάρι. Γεμίζουμε την γαλοπούλα και την ράβουμε.

Υλικά για την γέμιση

1 Κρεμμύδι μεγάλο
4- 5 Σκελίδες σκόρδο
1 κιλό κιμάς χοιρινός λιπαρός
300 γραμμ. Κάστανα
300 γραμμ. Συκωτάκια
100 γραμμ. Κουκουνάρι
150 γραμμ. Ρύζι
200 γραμμ. Μανιτάρια
100 γραμμ. Δαμάσκηνα
2 φλυτζάνια κονιών
Λίγο θυμάρι
Κανέλλα τριμμένη
Γαρίφαλο τριμμένο


Υπόλοιπα Υλικά

Γαλοπούλα 3.5 – 2.5 κιλά
Πατάτες μικρές 2 κιλά
Μανιτάρια φρέσκα 500 γραμμ.
Κρεμμύδια Στιφάδου 500 γραμμ.


Βάζουμε την γαλοπούλα στο ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο 160ο για 45 λεπτά. Προσθέτουμε στο ταψί πατάτες , μίνι μανιτάρια ολόκληρα και ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου, λίγο λάδι και λίγο κόκκινο κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, αν χρειαστεί σκεπάζουμε την γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο για μια ώρα περίπου – εξαρτάται από το πάχος της γαλοπούλας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ