Follow us

Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές από την Νέα Υόρκη

Ο διάσημος σεφ Michael Psilakis μας στέλνει greek συνταγές από το Μεγάλο Μήλο

psilakis

Ο διάσημος σεφ Michael Psilakis μας στέλνει ...greek συνταγές από το Μεγάλο Μήλο

Έχει κερδίσει το τίτλο Σεφ της Χρονιάς από το Bon Appetit και Καλύτερος Νέος Σεφ από το περιοδικό Food & Wine. O Μιχάλης Ψιλάκης έχει στόχο να κάνει την ελληνική κουζίνα κομμάτι της αμερικάνικης ζωής. Μεγάλωσε στo Ανατολικό Northport και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2005, μέσα σε έξι χρόνια άνοιξε πέντε εστιατόρια όπως το Κέφι και το Fishtag, όλα στο Μανχάταν. To μενού του τελευταίου εστιατορίου του Roslyn έχει χαρακτηριστικά της ελληνικής χωριάτικης κουζίνας και της μεσογειακής διατροφής. Ελπίζει ότι όσοι δοκιμάσουν τα πιάτα του θα εμπνευστούν και θα δοκιμάσουν να τα μαγειρέψουν στο σπίτι, κάνοντας την ελληνική κουζίνα κομμάτι της διατροφής τους.

Εμείς του ζητήσαμε δύο κλασικές συνταγές για να δούμε πως μαγειρεύονται τα... "μητροπαράδοτα" πιάτα μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πουρές φάβας με ψητή μπαγκέτα

Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια στραγγισμένα ρεβίθια κονσέρβας
1/4 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
200 γραμμ. λιαστές ντομάτες
4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
12 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ??θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν 2 κουταλιές για τις μπαγκέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χθεσινή χωριάτικη μπαγκέτα, κομμένη σε κομμάτια πάχους 1 εκ. σε γωνία 45 μοιρών

Εκτέλεση
Στράγγισε καλά τα ρεβίθια πριν τα τοποθετήσεις στο blender μαζί με το ξίδι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, και τη ρίγανη. Ενώ χτυπάς το μείγμα στο blender προσθέτεις σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Ολοκληρώνεις με αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τα γούστα σου). Αυτό το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Άλειψε τις φέτες του ψωμιού με λάδι και το πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τις φέτες στη σχάρα και μετά πρόσθεσε τη φάβα.

Κοτόπουλο με σαλάτα από κολοκυθάκια

Υλικά
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ??χυμό λεμονιού
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο (2 κιλά)
2 μέτρια κίτρινα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
2 μέτρια πράσινα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι τυρί φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ τοποθέτησε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο και την μουστάρδα και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν πουρές. Πρόσθεσε σιγά-σιγά 6 κουταλιές από το ελαιόλαδο και ολοκλήρωσε με το δυόσμο και τη βινεγκρέτ. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σου.

Άναψε τη σχάρα ή προθέρμανε ένα τηγάνι γκριλ. Σε ένα ρηχό μπολ, τοποθέτησε το κοτόπουλο με 1/2 φλυτζάνι της βινεγκρέτ. Άφησε το να σταθεί για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την κίτρινη κολοκύθα και τα κολοκυθάκια με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδου και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τα λαχανικά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 3 λεπτά συνολικά. Μετέφερε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και κράτησε τα ζεστά.

Ψήσε τα φιλέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ψηθούν. Θα χρειαστείς περίπου 10 λεπτά. Μετέφερε το κοτόπουλο στην πιατέλα και πασπάλισε με τη φέτα. Περιχύνεις με το υπόλοιπο βινεγκρέτ και σερβίρεις.


[gallery ids="40856,40870"]

psilakis

fai

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ