Follow us

Συνταγή για κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κάνε κλικ εδώ για να τη διαβάσεις και μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις κι άλλες συνταγές για το εορταστικό τραπέζι από την Αργυρώ!

H συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κουραμπιέδες

Αυτή την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ξεκινά η νέα μηνιαία σειρά μαγειρικής "Στο σπίτι με την Αργυρώ" αποκλειστικά με το περιοδικό 7 Μέρες TV.


Εμείς καταφέραμε να το ξεφυλίσσουμε μια μέρα νωρίτερα και έχουμε ήδη ενθουσιαστεί με τις συνταγές για το γιορτινό τραπέζι που περιλαμβάνουν:

-Σαλάτα με κράνμπερις και βινεγκρέτ μελιού
-Γεμιστά μανιτάρια με μανούρι και πιπεριά
-Πουρές γλυκοπατάτας με κρούστα τυριού
-Μαριναρισμένη γεμιστή γαλοπούλα
-Γουρουνάκι ρολό
-Εύκολη βασιλόπιτα-τσουρέκι
-Κουραμπιέδες χωρίς αυγό
-Μελομακάρονα μπίρας με φιστίκι αιγίνης
-Λικέρ φρούτα του δάσους
-Tiramisu με σοκολάτα... και πολλές ακόμα

Ο πρώτος τόμος της σειράς "Στο σπίτι με την Αργυρώ: Oνειρεμένα Χριστούγεννα" περιλαμβάνει 28 γιορτινές συνταγές και συγκεκριμένα 4 γιορτινά μενού με 5 πιάτα και όλα τα μυστικά για τα γλυκά των γιορτών δηλαδή τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες και τη βασιλόπιτα. Επίσης θα βρεις οδηγίες βήμα-βήμα για το δέσιμο του χοιρινού και των πουλερικών αλλά και τα πολύτιμα tips της Αργυρούς για να κάνεις πετυχημένα όλες τις εορταστικές συνταγές χωρίς να χρειαστείς να περάσεις πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα.

Συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς αυγό από την Αργυρώ

Συνταγή για κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γίνονται 60 κομμάτια, Χρόνος προετοιμασίας 30΄, Χρόνος ψησίματος 30΄-35΄

Υλικά

1 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος
2 γεμάτες κ.σ. φυτίνη
3/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1/4 φλιτζ. λικέρ μαστίχας
5 φλιτζ. αλεύρι μαλακό
1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
λίγο ανθόνερο για το ράντισμα
1 κιλό άχνη για το άχνισμα
2 βανίλιες για το άχνισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι. Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για περίπου 10΄-12΄, να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χοντροκόβουμε -τα σπάμε σε γουδί ή με το χέρι-, δεν τα αλέθουμε.

Το βούτυρο και η φυτίνη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με την άχνη. Τα χτυπάμε για πολλή ώρα, περίπου 10΄-15΄, μέχρι να κρεμώσουν και να ασπρίσουν από το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και διαλύουμε τη σόδα στο λικέρ.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. αλεύρι και έπειτα το λικέρ, για να μην κόψει το μίγμα με την προσθήκη του υγρού. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (όχι όλο) και βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ. Τελειώνουμε το ζύμωμα απαλά στο χέρι. Προσοχή: Μπορεί να μη θέλει όλο το αλεύρι, γι’ αυτό κρατάμε λίγο. Αν η ζύμη είναι πολύ αραιή και δεν πλάθεται, τότε το προσθέτουμε.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη. Πλάθουμε σε μέγεθος μπουκιάς τους κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τους ψήνουμε στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 30΄-35΄, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα. Δεν ροδίζουν πολύ γιατί δεν έχουν αυγό.

Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε για 5΄. Ραντίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα με λίγο ανθόνερο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄. Κοσκινίζουμε λίγη άχνη με τη βανίλια σε ταψί να κάνει παχιά στρώση. Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες (χλιαρούς προς κρύους) και τους καλύπτουμε με μια παχιά στρώση άχνης.
Αφήνουμε να σταθούν για 15΄ και έπειτα τους αραδιάζουμε σε πιατέλα και τους αχνίζουμε ξανά.

Συνταγή για κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - εικόνα 2

Το νέο βιβλίο κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή αποκλειστικά με το περιοδικό 7 Μέρες TV και κοστίζει μόλις 4,40 ευρώ + 1,50 ευρώ για το περιοδικό.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ