Tasty Guide : Συνταγές από Chef25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2012

Σοκολατόπιτα με καρύδια του Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας chef σου μαθαίνει πως να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σοκολατόπιτα με καρύδια

Σοκολατόπιτα με καρύδια του Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας chef σου μαθαίνει πως να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σοκολατόπιτα με καρύδια

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες chef, ο Λευτέρης Λαζάρου, σου αποκαλύπτει τα μυστικά του για εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα γλυκά

Σοκολατόπιτα με καρύδια του Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά για σοκολατόπιτα:
450 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
900 γρ. ζάχαρη
9 τμχ. αυγά
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα για να λιώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει από το φούρνο, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με τη σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά για σάλτσα σοκολάτας:
500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
750 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη ρίχνουμε σταδιακά, ανακατεύοντας στην λιωμένη κουβερτούρα.

Tip: Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα. Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.

Σοκολατόπιτα με καρύδια του Λευτέρη Λαζάρου

Διάβασε επίσης:
Προφιτερόλ με ελάχιστες θερμίδες
Μαύρα Μακαρόν: H νέα τάση στη ζαχαροπλαστική
Creme Brulee με ελάχιστες θερμίδες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF