Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, “Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση”, στο 7 Μέρες TV της Παρασκευής 20/05

Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται τη συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών στο νέο βιβλίο συνταγών “Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση” που κυκλοφορεί με το 7 Μέρες TV την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Βρες περισσότερες συνταγές στο argiro.gr

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
2 φλ. βρασμένη κινόα
1 ώριμο ζουμερό μάνγκο κομμένο σε καρέ
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε καρέ
1 ξινόμηλο κομμένο σε λεπτές φέτες με τη
φλούδα του
150 γρ. τρυφερά μικρά φύλλα σπανάκι
λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
2 κ.σ. κράνμπερι
2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
2 κ.σ. λιναρόσπορο

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ζουμερό πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. μέλι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε
μπλέντερ και τα χτυπάμε. Δοκιμάζουμε ώστε
να μας ικανοποιεί η οξύτητα και το αλάτι.

2. Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι κάτω
από τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε
κατσαρόλα.

3. Αλατίζουμε, προσθέτουμε νερό να τη σκεπά-
ζει και βράζουμε για περίπου 15′ σε χαμηλή
φωτιά.

4. Τη στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

5. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά, λαχανικά,
φρούτα και σπόρους και περιχύνουμε με το
ντρέσινγκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ