Tasty Guide : Συνταγές από Chef05 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2020

Τα τέλεια spaghetti alla bottarga

Μία γρήγορη και ξεχωριστή συνταγή.

Τα τέλεια spaghetti alla bottarga

Τo αυγοτάραχο θεωρείται το μεσογειακό χαβιάρι και το συναντά κάποιος σχεδόν σε κάθε χώρα της ευρύτερης περιοχής. Είναι ευρέως αναγνωρισμένο με τη διεθνή του ονομασία (bottarga) ενώ στη χώρα μας, το μόνο που έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης είναι εκείνο που παράγεται από τον θηλυκό κέφαλο (μπάφα), με προέλευση τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Το αυγοτάραχο ωστόσο μπορεί να προέλθει και από οξύρρυγχο, σολομό ή ακόμη και τόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για το φυσικά αποξηραμένο και μορφοποιημένο αυγό κεφάλου, στο οποίο δεν έχουν προστεθεί συντηρητικά. Έχει υψηλή διατροφική αξία και ιδιαίτερη γεύση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες αλλά και να πλαισιώσει άψογα τα ζυμαρικά. Η ιδανικότερη εκδοχή της τελευταίας είναι τα spaghetti alla bottarga – μία συνταγή που προέρχεται ασφαλώς από την Ιταλία και μπορεί να φτιαχτεί με λίγα υλικά.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF

Best of network