Tasty Guide27 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2019

#TheStew | Πώς ένα πιάτο ρεβίθια έγινε το πιο Instagramικό φαγητό;

Μια απλή, νόστιμη συνταγή που έγινε viral

συνταγή που έγινε viral

Ήρθε η ώρα να σου γνωρίσουμε το #TheStew. Το #TheStew είναι η πιο απλή, hearty συνταγή που έγινε viral και αποτελείται από τα γνωστά σε όλους «ταπεινά» ρεβίθια. Θα αναρωτιέσαι όμως, γιατί έχει αυτό το χρώμα και πώς μπορείς να τη φτιάξεις. Θα σου πούμε ευθύς αμέσως.

Η συνταγή που έγινε viral

Η Alison Roman δημιούργησε αυτή την comfort συνταγή για τους New York Times και αυτή τη στιγμή είναι το πιο Instagramικό πιάτο.

Τι περιέχεται στο #TheStew;

Το «στιφάδο ρεβιθιών», a.k.a #TheStew αποτελείται από ρεβίθια, κουρκουμά (εξού και το χρώμα), γιαούρτι, γάλα καρύδας, δυόσμο και flatbread (πίτα)· πρακτικά όλα τα συστατικά που χρειάζεται ένα πιάτο για να αποτελεί Instagram material.

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στους New York Times, η συνταγή έγινε viral και το στιφάδο ρεβιθιών μετατράπηκε σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα πιάτα. Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως η Alison Roman έχει φτιάξει κι άλλα πιάτα τα οποία έγιναν viral και ήταν ευρέως αγαπημένα, όπως η συνταγή για τα choc chip cookies της.

Μπορείς αν θέλεις να την ακολουθήσεις στο Instagram @alisoneroman και να απολαμβάνεις τις συνταγές της, ενώ εμείς θα σου δώσουμε παρακάτω τη δική μας συνταγή για στιφάδο ρεβιθιών.

Συνταγή για στιφάδο ρεβιθιών

Υλικά:

  • ¼ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ λεπτοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. φύλλα τσίλι (red-pepper flakes)
  • 2 κουτάκια ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα καλά
  • 2 κουτάκια γάλα καρύδας
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • φύλλα δυόσμου
  • γιαούρτι
  • flatbread (πίτα, αραβικές πίτες, ψωμάκι ή ό,τι θέλεις να το συνοδεύσεις)

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ, ρίξε αλάτι και πιπέρι και άφησέ τα να ψηθούν όλα μαζί.
  • Σταδιακά ανακατεύεις το μείγμα μέχρι να δεις τα κρεμμύδια να έχουν πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα στις άκρες (υπολόγισε περίπου 3-5′).
  • Προσθέτεις στην κατσαρόλα τον κουρκουμά, τα flakes πιπεριάς (τσίλι) και τα ρεβίθια.
  • Τα αφήνεις να μαγειρευτούν, ενώ ανακατεύεις σταδιακά μέχρι να δεις τα ρεβίθια να είναι τραγανά αλλά μαγειρεμένα (περίπου 8-10′ θα χρειαστείς). Πάρε με μια κουτάλα ορισμένα ρεβίθια και άφησέ τα στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσεις για γαρνιτούρα.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα λιώσε τα υπόλοιπα ρεβίθια μέσα στην κατσαρόλα για να βγει το εσωτερικό τους. Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και το ζωμό και βάλε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.
  • Για 30-35′ θα τα αφήσεις να μαγειρευτούν, ενώ θα τα ανακατεύεις αραιά.
  • Αν θέλεις άφησέ το να μαγειρευτεί για ακόμα 5′ περίπου προκειμένου να γίνει πιο μαλακό.
  • Σέρβιρε σε μπολ, πρόσθεσε τα φύλλα δυόσμου, τα φυλαγμένα, τραγανά ρεβίθια που είχες κρατήσει στην αρχή, λίγα flakes πιπεριάς και μια γεμάτη κουταλιά ελαιόλαδο.
  • Στην κορυφή βάλε γιαούρτι, ψήσε το flatbread ή το ψωμάκι σου και απόλαυσε.

Καλή επιτυχία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Best of network