Γυναίκα : Ψυχολογία15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

10 αποφάσεις που πρέπει να πάρεις για καλύτερη ζωή και δυνατό, υγιές σώμα

Κάνε αυτές τις αλλαγές και θα εκτοξεύσεις την ευεξία, τη διάθεση, την υγεία και το μεταβολισμό σου

Υπάρχει καλό άγχος; Μάθε τι λέει αυτή η έρευνα

Αποφάσισες πώς φέτος θα κάνεις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα; Μπορεί σε άλλους τομείς να χρειάζεσαι μεγαλύτερη προσπάθεια, όμως, όσον αφορά στην ευεξία, την υγεία και τις σωστές συνήθειες, δεν συμβαίνει το ίδιο.

Πώς θα γίνω fit και θα έχω καλή φυσική κατάσταση;

Μέσα από τα παρακάτω δέκα μυστικά θα καταφέρεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου γρήγορα και εύκολα. Το μόνο που αρκεί είναι να βάλεις τις συνήθειες αυτές στην καθημερινότητά σου. Κάνε τώρα την αρχή για έναν νέο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

1.Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό, που θα ενεργοποιήσει για τα καλά τον μεταβολισμό και θα «ξυπνήσει» το σώμα σου (νερό και ΟΧΙ καφέ). 

2.…Στη συνέχεια μείνε για λίγα λεπτά στον ήλιο. Το φως του θα σε γεμίσει ενέργεια, θα σε ανανεώσει και θα φτιάξει τη διάθεσή σου. 

3. Βγάλε από τη ζωή σου το... ασανσέρ. Πήγαινε όπου θέλεις ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τις σκάλες (εντάξει, οι φορές που κουβαλάς πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση). 

4. Στα τελευταία λεπτά του workout σου, κάνε μια έξτρα άσκηση που δεν έκανες τις προηγούμενες φορές. Τρέξε γρηγορότερα ή βάλε περισσότερη ένταση στις ασκήσεις που κάνεις. Η κατάκτηση ενός μικρού στόχου κάθε φορά θα σε γεμίσει ικανοποίηση αλλά και θα σε βοηθήσει να γυμναστείς ακόμα περισσότερο. 

5. Πήγαινε στη δουλειά σου, μια φορά την εβδομάδα, περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο. Ο περίπατος αυτός θα σε ανανεώσει και θα σου αλλάξει τη διάθεση.

6.Αντί να παίρνεις delivery τα βράδια που είσαι μόνη σου σπίτι, κράτησε τα χρήματα αυτά για να τα αξιοποιήσεις αλλιώς αλλά και τις... έξτρα θερμίδες για να τις καταναλώσεις σε κάποιο γεύμα με φίλους. 

7. Βρες ένα σπορ ή χόμπι που θα σου αρέσει πραγματικά. Σκοπός δεν είναι να γυμνάσεις μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα σου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να γυμνάζεσαι μέσα από κάτι που αγαπάς; Η γκάμα είναι τεράστια, δοκίμασε πράγματα και βρες αυτό που σου αρέσει.  

8.Μπορεί η οικονομική σου κατάσταση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, όμως, είναι ευεργετικό για την ψυχολογία σου να βγεις για βόλτα με τους φίλους σου. Η επικοινωνία με αυτούς θα σε ανανεώσει. Βάλε στο πρόγραμμά σου μια βόλτα, μια φορά την εβδομάδα. 

9. Αν θέλεις να περνάς τα βράδια σου παρακολουθώντας τηλεόραση, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς έστω τον χρόνο των διαφημίσεων. Εκείνα τα λεπτά σήκω από τον καναπέ σου και αξιοποίησε το χρόνο κάνοντας κάποια δραστηριότητα στο σπίτι.  

10.Ύστερα από το δείπνο σου, βγες για έναν σύντομο περίπατο αντί να παρακολουθήσεις για ακόμα μια φορά τηλεόραση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network