Γυναίκα : Ψυχολογία14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2016

10 τρόποι για να κάνεις οικονομία μέχρι τα Χριστούγεννα

Πώς να αποταμιεύεις κάθε μέρα και να έχεις χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα

10 τρόποι για να κάνεις οικονομία μέχρι τα Χριστούγεννα

Μία μέρα χωρίς καθόλου έξοδα
Μπορεί να φαντάζει ως μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία να περάσει μία μέρα και να μην ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, αλλά αν το δοκιμάσεις για τρεις ή τέσσερις φορές μέχρι τα Χριστούγεννα θα διαπιστώσεις πώς τα χρήματα τα οποία έχεις στην άκρη είναι πολλά περισσότερα από όσο νόμιζες.

1_1

Περιόρισε τα ποτά του Σαββατοκύριακου
Αν αναλογιστείς ότι τα χρήματα που ξοδεύεις για ποτά σε ένα βράδυ μπορεί να φτάσουν τα 20 ευρώ, τότε προτού πάρεις το δεύτερο cocktail είναι προτιμότερο να κάνεις μία δεύτερη σκέψη. Καλύτερα να κρατήσεις ένα χρηματικό ποσό για την περίοδο των γιορτών που είναι συνυφασμένη με περισσότερες εξόδους, πάρτι και καλέσματα.

Check up λογαριασμού
Προς αποφυγή λαθών ή περίεργων επιβαρύνσεων στο λογαριασμό σου, έλεγχε τακτικά τις κινήσεις και το ποσό που μένει, προτού πραγματοποιήσεις τις επόμενες αγορές σου.

Ετοίμασε φαγητό στο σπίτι
Όσο δελεαστική και αν ακούγεται μία πρόσκληση για φαγητό στο αγαπημένο σου εστιατόριο απλώς σκέψου ότι μία τέτοια κίνηση θα σε βγάλει εκτός budget. Προτίμησε να ετοιμάσεις ένα γευστικό δείπνο, χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Ποιος είπε ότι οι βραδιές στο σπίτι είναι βαρετές;

Κάνε γυμναστική στο σπίτι
Όταν χρειάζεσαι να κρατήσεις χρήματα για ένα σκοπό, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι άλλο. Υπάρχουν όμως πάντα εναλλακτικές λύσεις. Αν για παράδειγμα αδυνατείς να πληρώσεις το μάθημα της yoga για ένα μήνα, αρκεί ένα κλικ στο YouTube για να βρεις τις ασκήσεις που χρειάζεσαι για την καθημερινή σου γυμναστική.

Κάνε μόνη σου manicure/pedicure
Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς εύκολα να εξοικονομήσεις χρήματα. Δες εδώ τα πιο ωραία χειμερινά μανικιούρ που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι και πάρε ιδέες.

Χρησιμοποίησε λιγότερο το αυτοκίνητο 
Έλεγξε το καθημερινό σου πρόγραμμα και προσπάθησε να φτιάξεις ένα πλάνο για να χρησιμοποιείς λιγότερες φορές το αυτοκίνητο. Αν για παράδειγμα, η δουλειά σου προσεγγίζεται εύκολα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τότε είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με λίγο περπάτημα (έτσι βάζεις και την άσκηση στο παιχνίδι). Τα έξοδα της βενζίνης είναι πολύ περισσότερο από τα έξοδα μίας μηνιαίας κάρτας μεταφορών.

Σώσε τις αποταμιεύσεις σου
Αμέσως μετά τις αγορές κατάθεσε το ποσό το οποίο έμεινε στο λογαριασμό τραπέζης σου. Δεν έχει σημασία αν το ποσό είναι μικρό, καθώς τα λίγα χρήματα που αποταμιεύεις τώρα, στο μέλλον θα αυξάνονται και τέλος θα μπορούν να μετατραπούν σε ένα αξιοσέβαστο ποσό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network