Γυναίκα : Ψυχολογία02 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

4 συνήθειες που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου για να έχεις καλύτερη ζωή

Απλές τεχνικές που μπορείς πολύ εύκολα να υιοθετήσεις για να νιώσεις καλύτερα

Πώς να νιώσεις καλύτερα με απλές μεθόδους

Η Poppy Jamie ίδρυσε την εφαρμογή Happy Not Perfect όπου προτείνει τρόπους για να κάνεις την ζωή σου καλύτερη, μεθόδους που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητα σου για να μην χαλάει η διάθεση σου. Προτείνει απλές τεχνικές όπως για παράδειγμα να σταματήσεις στην βόλτα σου και να μυρίσεις τα τριαντάφυλλα.

Εμείς βρήκαμε τις πιο απλές τεχνικές που μπορείς πολύ εύκολα να υιοθετήσεις και να νιώθεις καλύτερα.

Περπάτησε

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πώς περνάμε μόλις το 5% της ημέρας έξω. Εμείς θα σου προτείναμε την επόμενη φορά να ετοιμάσεις τον πρωινό σου καφέ και να κάνεις μια μικρή βόλτα στην γειτονιά σου ή σε ένα κοντινό πάρκο. Να σταματήσεις να μυρίσεις τα λουλούδια γύρω σου και να απολαύσεις την στιγμή. Αυτή η καθημερινή σύνδεση με τη φύση θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα και θα λάβεις και την βιταμίνη D που χρειάζεσαι.

Να τρως χωρίς το τηλέφωνο σου

Πόσες φορές έχεις φάει μπροστά από την οθόνη του κινητού σου; Φαντάζομαι αρκετές. Για αυτό θα σου προτείναμε την επόμενη φορά να αφήσεις μακριά το κινητό σου αφού αυτό σε αποπροσανατολίζει και δεν αντιλαμβάνεσαι πότε είσαι χορτάτη. Να προτιμήσεις να τρως χωρίς κινητό και να εστιάζεις στη γεύση και στην υφή του φαγητού σου.

Κράτα ημερολόγιo

Μπορεί να σε γυρνάμε χρόνια πίσω και στην παιδική σου ηλικία αλλά θα θέλαμε να σου θυμίσουμε την τεχνική του ημερολογίου. Όταν έχεις ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης τότε έχεις ακόμη μια ευκαιρία για να ασχοληθείς με το τι συμβαίνει στη ζωή σου, αλλά και να εκτιμάς τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Κάνε διαλογισμό

Σύμφωνα με την Poppy Jamie ο διαλογισμός είναι μια συνήθεια που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου. Αφιέρωσε έστω και 5 λεπτά σε αυτό και θα δεις μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου. Αν είσαι αρχάρια και δεν το έχεις ξανακάνει μπορείς να βρεις κάποιες μουσικές και ήχους στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς. Αυτό θα σε βοηθήσει για να χαλαρώσεις αλλά να ακούσεις και τις σκέψεις σου. Βρες ένα ήσυχο μέρος και αφιέρωσε αυτά τα 5 λεπτά αποκλειστικά στον εαυτό σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network