Γυναίκα : Ψυχολογία19 ΜΑΪΟΥ, 2019

«Δεν πιστεύω στον εαυτό μου» Οι 10 τοξικές σκέψεις που σε εμποδίζουν να είσαι ευτυχισμένη

«Δεν πιστεύω στον εαυτό μου» και άλλα dont’s των σκέψεών σου

τοξικές σκέψεις

Πολλές φορές ο μεγαλύτερος «εχθρός» που έχεις να αντιμετωπίσεις στο κυνήγι της ευτυχίας σου, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. «Δεν πιστεύω στον εαυτό μου», σκέφτεσαι και άλλα πράγματα για όσα θέλεις να καταφέρεις, που είναι πολύ αρνητικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξεις. Τοξικές σκέψεις, οι οποίες το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να σου βάζουν εμπόδια σε όσα θέλεις να επιτύχεις.

Το Missbloom λοιπόν, είναι εδώ για να μαζέψει όλον αυτό τον αρνητισμό και να τον διώξει μακριά σου.

Δες ποιες είναι οι 10 τοξικές σκέψεις που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

#1. «Θα το κάνω αργότερα»

Κανόνας απαράβατος: ποτέ μα ποτέ μην αφήνεις για αύριο, κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα. Σταμάτα να περιμένεις την τέλεια στιγμή γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Όσο πιο σύντομα κάνεις αυτό που θες, τόσο πιο ικανοποιημένη θα είσαι με τον εαυτό σου.

#2. «Γιατί δε συμβαίνει τίποτα καλό σε μένα;»

Αν ζεις μέσα στον αρνητισμό, τότε θα παραβλέπεις οποιοδήποτε θετικό συμβάν υπάρχει στη ζωή σου. Προσπάθησε να μην δραματοποιείς τα πάντα, αλλά να βλέπεις το ευχάριστο ή θετικό στοιχείο σε οποιαδήποτε περίσταση.

#3. «Δεν είμαι αρκετά καλή»

Δεν είναι ότι δεν είσαι αρκετά καλή για κάτι, απλώς μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μην είσαι αρκετά προετοιμασμένη γι’ αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα στη ζωή σου που να μην κάνεις, εξαιτίας του φόβου σου να αποτύχεις. Να θυμάσαι: Practise makes perfect.

#4. «Η ζωή τους είναι καλύτερη από τη δική μου»

Σταμάτα να μπαίνεις σε μια διαδικασία συνεχούς σύγκρισης. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, σκέφτεται διαφορετικά και ζει αναλόγως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network