Γυναίκα : Ψυχολογία09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Γίνε πιο ευτυχισμένη με 5 τρόπους

Μερικές φορές μερικά απλά βήματα μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά στο πόσο ευτυχισμένες είμαστε και στη συνολική μας υγεία.

Γίνε πιο ευτυχισμένη με 5 τρόπους

Η life coach και διατροφολόγος Ana Alexandre προτείνει μερικά tips για μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Μείωσε την ακαταστασία

Η απαλλαγή από τις στοίβες των ρούχων και των πραγμάτων μπορεί να σημαίνει επίσης μια συναισθηματική ελευθερία από αντικείμενα που θα μπορούσαν να σε βαραίνουν διανοητικά. “Ξεφορτώσου όλα τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή που δεν σου αρέσουν”, λέει η Alexandre. “Δώσε τα ρούχα που δεν φοράς ποτέ και δημιούργησε περισσότερο χώρο για να μπορείς να βλέπεις τα ρούχα που σου αρέσουν και φοράς”.

Και από τη ντουλάπα στην κουζίνα σου, ξεφορτώσου και τις ανθυγιεινές τροφές. “Καθάρισε τα ντουλάπια σου και ξεφορτώσου όλες τις επεξεργασμένες τροφές όπως π.χ. εκείνες που περιέχουν λευκό αλεύρι, ζάχαρη και ανθυγιεινά λιπαρά”, λέει η Alexandre.

Ξέχνα το τμήμα παραπόνων

“Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι ότι δεν παίρνεις ποτέ αυτό που θέλεις και προσπάθησε να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις”, λέει η Alexandre.

Προτείνει να θέτεις τουλάχιστον τρεις σαφείς στόχους το χρόνο. “Θέσε στόχους που σε συναρπάζουν, που είναι εφικτοί και που έχουν γραμμή τερματισμού. Γράψε τους στόχους σε ενεστώτα χρόνο (πηγαίνω στο γυμναστήριο κάθε Τρίτη και Πέμπτη). Αυτό θα σε κάνει να πιστέψεις πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα!”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network