Γυναίκα : Ψυχολογία01 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

Ομιλίες TEDx που κάθε άνθρωπος πρέπει να παρακολουθήσει

Λόγια σοφίας για την ανθρώπινη ευτυχία.

Ομιλίες TEDx που κάθε άνθρωπος πρέπει να παρακολουθήσει

Για όσους δεν γνωρίζουν, το TED (του οποίου τα όνομα δημιουργήθηκε από τις λέξεις Technology, Entertainment, Design), πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που πήρε την πρωτοβουλία να κάνει συνέδρια σε ετήσια βάση, με σκοπό την διάδοση αξιόλογων ιδεών.

Άνθρωποι της επιστήμης αλλά και της ψυχαγωγίας δίνουν ομιλίες στο κοινό με σκοπό να παρακινήσουν, να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν προβληματισμό για κοινωνικά και όχι μόνο ζητήματα. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ομιλίες σχετικά με την ευτυχία, που θα σε ενθουσιάσουν. 

In the moment

Ο Matt Killingsworth δημιούργησε μία εφαρμογή στο πλαίσιο μιας επιστημονικής έρευνας, με την οποία οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν τα συναισθήματα τους, σε συνδυασμό με τους παράγοντες οι οποίοι τα προκάλεσαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ευχάριστα συναισθήματα βιώνονταν στο μέγιστο όταν οι χρήστες ζούσαν την στιγμή, ενώ οι άσχημες αναμνήσεις και το άγχος για το μέλλον οδηγούσαν σε θλίψη και στεναχώρια. Στην ομιλία του στο συνέδριο TEDx μιλάει αναλυτικότερα για την επιστήμη της ευτυχίας.

The surprising science of happiness

O συγγραφέας του βιβλίου Stumbling on Happiness, Dan Gilbert, μιλάει για την κοινή εντύπωση πως είμαστε ευτυχισμένοι μόνο όταν παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Στην 20λεπτη ομιλία του αποκαλύπτει πως το ψυχολογικό μας σύστημα μπορεί να βιώσει την χαρά ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμέναμε.

Less is more

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Graham Hill μας ενθαρρύνει να αναθεωρήσουμε το πόσο πραγματικά χρειαζόμαστε πολλά για να είμαστε χαρούμενοι και προτείνει τρεις βασικούς κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να ρυθμίζουμε τη ζωή μας.

 

Happy Habits

Ένα χαμόγελο, όσο απλή και μικρή να είναι σαν κίνηση, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να γίνεται συχνά και πόσο μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση. Ένας βιοχημικός που αποφάσισε να γίνει μοναχός βουδιστής, ο Matthieu Ricard, μιλάει για το τι σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε συνήθειες που θα μας κάνουν ψυχικά ήρεμους και ολοκληρωμένους.

 

Positive Psychology

O ψυχολόγος Martin Seligman έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της ευτυχίας και θεωρείται ειδήμων στο κίνημα θετικής ψυχολογίας. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή ψυχολογία που επικεντρώνεται στα αρνητικά συναισθήματα, ο Seligman εξηγεί πως μπορούμε να ενισχύσουμε την ευημερία μας και πώς μπορεί η αλλαγή αυτή να επηρεάσει θετικά τη ζωή μας.

 

Gratitude

Πρόκειται για κοινή αλήθεια πως όλοι κυνηγούν την ευτυχία και είναι ο απόλυτος σκοπός της ζωής για τους περισσότερους. Σύμφωνα με τον μοναχό David Steindl-Rast, το κλειδί για την πραγματική ευτυχία βρίσκεται στην πράξη της ευγνωμοσύνης. Ο ομιλία αυτή θα σου μάθει πώς μπορείς να μεγιστοποιήσεις το αίσθημα της ευτυχίας στη ζωή σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network