Γυναίκα : Ψυχολογία01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Πώς να σταματήσεις να νιώθεις ότι δεν έχεις ποτέ αρκετό χρόνο

Αναθεώρησε τώρα όσα κάνεις στο 24ωρό σου

ελεύθερο χρόνο

Πότε πήγε 4 το απόγευμα; Πότε πέρασε η μισή μέρα;“. Αυτή είναι μια κλασική φράση που λες, αν ανήκεις σε όσους αισθάνονται ότι ο χρόνος δεν τους φτάνει για να κάνουν όσα θέλουν. Πάντα υπάρχει κάποιο πιεστικό deadline, κάποια εξωτερική υποχρέωση, η φίλη που θέλεις να δεις, η σειρά που θέλεις να ξεκινήσεις και δεν προλαβαίνεις. Η λέξη-κλειδί σου είναι ο χρόνος, που μοιάζει να κυλά αμείλικτος βγάζοντάς σε μονίμως εκτός προγράμματος.

Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να εύχεται η μέρα να είχε περισσότερες από 24 ώρες, η life coach Susie Moore, προειδοποιεί ότι έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσεις το πρόγραμμά σου. “Κάθε φορά που λέμε “δεν έχω χρόνο” μας κάνει να αισθανόμαστε αδύναμοι και χωρίς τον έλεγχο της ζωής μας“. Διάβασε παρακάτω 4 tips για να σταματήσεις να είσαι busy και να είσαι μόνο παραγωγική. 

Αξιολόγησε τι πραγματικά μετράει για σένα

Είτε το να διαβάζεις ένα ωραίο βιβλίο, είτε το να παρακολουθείς μια σειρά, είτε το να βλέπεις φίλους σου- ο,τι από αυτά κι αν σε κάνει χαρούμενη, πρέπει να το ξανασκεφτείς και να το αξιολογήσεις. “Αν δουλεύεις 8 ώρες τη μέρα και κοιμάσαι άλλες 8, σου μένουν 8 ώρες ελεύθερες για να κάνεις ο,τι σε γεμίζει“, λέει η Moore. “Ακόμη κι αν σου μένουν λιγότερες από 8, είναι και πάλι αρκετές. Εκμεταλλεύσου τες“.

Διάβασε και τα υπόλοιπα χρήσιμα tips στο MadameFigaro.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network