Γυναίκα : Καριέρα17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

15 τρόποι για να αξιοποιήσεις τη μέρα σου στο μέγιστο

Πώς να γίνεις πιο παραγωγική

15 τρόποι για να αξιοποιήσεις τη μέρα σου στο μέγιστο

Κάθε Δευτέρα σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα: αυτή την εβδομάδα θα καταφέρω να είμαι παραγωγική, να φέρω εις πέρας υποχρεώσεις και να είμαι τυπική στα deadlines και ταυτόχρονα να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου. Υπάρχουν μέρες που η παραγωγικότητά μας χτυπάει κόκκινο και άλλες που η αναβλητικότητα και το λανθασμένο time management δημιουργεί χάος που επηρεάζει συνήθως και τα Σαββατοκύριακά μας.

Πώς μπορείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου;

Κάθε μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο, ακολουθώντας κάποια μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς, να καταμερίσεις τον χρόνο σου και να βρεις χρόνο να χαλαρώσεις. Διάβασε παρακάτω τρόπους για να γίνεις πιο παραγωγική και να αξιοποιήσεις τη μέρα σου στο μέγιστο: 

 1. Σταμάτα το multitasking. Πόσο συχνά πιάνεις τον εαυτό σου να γράφει e-mail, να σταματάει για να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να ξεκινάς ένα ακόμα διαφορετικό task; Μπορείς να κάνεις μόνο ένα πράγμα καλά κάθε φορά. Και σίγουρα θα σε βοηθήσει η to do list.
 2. Γράψε μία λίστα με όσα έχεις να κάνεις. Μιλώντας για to do list, λοιπόν, σημείωσε όσα έχεις να κάνεις καθημερινά ώστε να έχεις εικόνα του προγράμματός σου. Καθετί που κάνεις, θα σβήνεται από τη λίστα σου.
 3. Άφησε το κινητό εκτός του οπτικού σου πεδίου. Επίλεξε τις ώρες που θα είσαι χωρίς κινητό για να δουλέψεις χωρίς περισπασμούς ή να απολαύσεις ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου.
 4. Κάνε διαλείμματα. Ακόμα και ο πιο παραγωγικός άνθρωπος κάνει διαλείμματα κι αυτό γιατί η συνεχόμενη δουλειά μειώνει τις αντοχές σου.
 5. Γυμνάσου. Η άσκηση θα σε βοηθήσει να διώξεις την ένταση και το άγχος, να απελευθερώσεις ενδορφίνες και να κάψεις θερμίδες.
 6. Ολοκλήρωσε πρώτα τις πιο απαιτητικές υποχρεώσεις. Είναι το πιο δύσκολο που έχεις να κάνεις αλλά και το πιο σημαντικό. Μόλις φύγουν από τη λίστα σου, θα νιώθεις πιο ελεύθερη για την υπόλοιπη μέρα.
 7. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για τα κατορθώματά σου. Είτε πρόκειται για μία αγαπημένη λιχουδιά είτε για μία περιποίηση χεριών, αξίζεις μία επιβράβευση για όσα έχεις καταφέρει.
 8. Κάνε μία παύση για να οργανώσεις το γραφείο σου. Ένα τακτοποιημένο γραφείο ενισχύει την παραγωγικότητα και σε χαλαρώνει.
 9. Μην δεσμεύεσαι σε υπερβολικό βαθμό. Μάθε να λες “όχι” για να μην εκτίθεσαι υπερβολικά σε υποχρεώσεις.
 10. Σχεδίασε τη Δευτέρα σου από την Παρασκευή. Έτσι, θα έχεις ένα πλάνο για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου σωστά.
 11. Μοίρασε τα μεγάλα project σε μικρότερα.
 12. Κανόνισε τις συναντήσεις σου back to back.
 13. Περιόρισε την πρόσβαση online.
 14. Άκου την κατάλληλη μουσική.
 15. Μην αναζητάς την τελειότητα. Δεν είναι αυτοσκοπός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Best of network