Γυναίκα : Καριέρα24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Άφησε στην άκρη το κινητό σου για να κάνεις καλό στην καριέρα σου

Πώς η συνεχής χρήση του τηλεφώνου μειώνει τις αποδόσεις σου

Άφησε στην άκρη το κινητό σου για να κάνεις καλό στην καριέρα σου

Φαντάσου ότι έχεις μία σημαντική συζήτηση με έναν συνάδελφό σου και κάθε φορά που ξεκινάς μια πρόταση, ακούγεται ο ήχος του κινητού του και το τσεκάρει. Όχι μόνο δεν θυμάσαι τι έλεγες, αλλά πρέπει να αρχίσεις πάλι από την αρχή με αποτέλεσμα να χρονοτριβείτε και να μην καταλήγετε πουθενά. Τελικά το κινητό σου δεν βοηθά πάντα στην επικοινωνία, τι λες;

Με όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να επικοινωνούν οι ομάδες μέσα (και έξω από) το γραφείο, υπάρχει μεγάλη πίεση να παραμένεις συνέχεια συνδεδεμένη. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό να αποσυνδεθείς. Όχι μόνο για να υποστηρίξεις την ψυχική υγεία και την ευημερία σου, αλλά και για να είσαι πιο παραγωγική και να βοηθήσεις τον εαυτό σου την ώρα που δουλεύεις. Μπορεί αρχικά να νιώσεις περίεργα με το να μην έχεις δίπλα σου το κινητό, αλλά θα εκπλαγείς από το πόσο καλύτερα θα αισθανθείς μόλις αποσυνδεθείς. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

#Θα γίνεις πιο ενεργή

Την επόμενη φορά που θα έχετε κάποια ομαδική συνάντηση, δοκίμασε να αφήσεις πίσω το τηλέφωνό σου. Όχι μόνο θα εστιάσεις καλύτερα στο κάθε πρόσωπο που μιλάει – χωρίς να ανησυχείς για το πότε θα χτυπήσει το κινητό σου – αλλά θα συμμετέχεις πιο ενεργά στις συζητήσεις. Δεν θα είναι καθόλου απίθανο να σκεφτείς μια πολύ ωραία ιδέα που θα ενθουσιάσει το αφεντικό σου.

#Θα κοιμάσαι καλύτερα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε LED από τα smartphone μας διαταράσσει το χρονοδιάγραμμα του ύπνου. Όταν δεν κοιμόμαστε καλά, δεν έχουμε καλές επιδόσεις. «Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη μάθηση, τη μνήμη, την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την υγεία», δήλωσε ο Steve Lockley στο The Washington Post.

Επιπλέον, η πιο πρόσφατη μελέτη του National Sleep Foundation δείχνει ότι το 35% των Αμερικανών σημειώνει μέτρια ή άσχημα επίπεδα ύπνου. Εάν αισθάνεσαι κουρασμένοι αμέσως μόλις ξυπνάς τότε δεν έχεις κοιμηθεί τόσο ώστε να αντέξεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργασίας σου. Το να αφήσεις το κινητό σου νωρίτερα μπορεί να σε βοηθήσει στο να γίνεις πιο αποδοτική.

#Θα διευκρινίσεις τα όρια μεταξύ δουλειάς και ζωής

Εάν επιτρέπεις στην ομάδα σου να σε καλέσει στις 9 το βράδυ για κάτι όχι και τόσο επείγον, θα συνηθίσει να το κάνει. Μην διστάσεις να ενημερώσεις τους συναδέλφους σου για το πότε είσαι διαθέσιμη και ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σε προσεγγίσουν. Η ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι το κλειδί για να είσαι καλός manager – και καλός υπάλληλος.

#Θα εστιάσεις στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Ποιο σου ακούγεται να έχει μεγαλύτερη επιρροή: μια συνομιλία με μηνύματα σχετικά με μια στρατηγική για την αυριανή παρουσίαση ή ένα σαφές και συνοπτικό email που υπαγορεύει τι είναι η στρατηγική; Αν νομίζετε ότι το τελευταίο ακούγεται καλύτερα, τότε ίσως εκτιμήσεις τη δύναμη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάνεις ό,τι και με τα μηνύματα στο chat , αλλά είναι ένα μήνυμα σε αντίθεση με πολλά.

Όταν είσαι λιγότερο συνδεδεμένη, μαθαίνεις πώς ένα μήνυμα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με πολλά μικρότερα μηνύματα. Θα ενισχύσεις επίσης τις επικοινωνιακές σου δεξιότητές, μαθαίνοντας πώς να είσαι πιο αποτελεσματική με λιγότερα.

#Θα γίνεις πιο αποδοτική

Όσο λιγότερο αποσπάται η προσοχή σου τόσο αυξάνεται η παραγωγικότητά σου. Βάλε το τηλέφωνό σου σε λειτουργία πτήσης για μια ώρα και δες πόσο γρήγορα θα ολοκληρώσεις μία σημαντική αποστολή. Τα τηλέφωνά μας μπορούν να είναι τεράστιες μορφές διάσπασης της προσοχής και με το να τα αφήσουμε στην άκρη κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Μπορείς επίσης να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου κλείνοντας τις ειδοποιήσεις εν γένει. Πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθείς για μία καινούργια φωτογραφία στο Instagram;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Best of network