Follow us

Έχασες τη δουλειά σου;

Η Ελλάδα της κρίσης άλλαξε τα δεδομένα στην αναζήτηση εργασίας. Mάθε τις 3 στρατηγικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν πατήσεις send στο cv σου.

apolusi


Μάθε τις 3 στρατηγικές που θα σε ξαναβάλουν στο παιχνίδι!


“Όταν γνωρίζω κάποιο καινούριο άτομο σε μία παρέα, προσπαθώ με κάθε τρόπο να αποφύγω την ερώτηση “Τι δουλειά κάνεις;”. Είναι περισσότερο ψυχοφθόρο για μένα ακόμα και από το πρακτικό πρόβλημα του ότι δεν έχω δουλειά εδώ και 5 μήνες”, λέει η Ρένια Σ., πρώην Υπεύθυνη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού σε πολυεθνική εταιρία.

Γιατί όταν γνωρίζουμε κάποιον, το πρώτο πράγμα που τον ρωτάμε είναι «Τι δουλειά κάνεις»; Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσει η κουβέντα, αλλά η απάντηση καμιά φορά αποκαλύπτει πολλά. Το είδος της δουλειάς που κάνεις θεωρητικά μας λέει ποιος είσαι και τι αξίζεις. Όμως, όταν δεν μπορείς πια να πεις «Είμαι λογίστρια» ή «Είμαι manager», δεν είναι μόνο η επιβίωσή σου που διατρέχει κίνδυνο – απειλείται και η αίσθηση του εαυτού σου. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ξαναμπείς στον εργασιακό στίβο, ακόμα και σε καιρό κρίσης.

3G κοινωνικότητα

Ασχολήσου με τα social media: facebook, twitter, άνοιξε ένα blog και μοιράσου αυτά που σε προβληματίζουν, βάλε το βιογραφικό σου στο LinkedIn (είναι σαν το Facebook αλλά για επαγγελματική κοινωνικοποίηση). Όχι μόνο θα βρεις νέα ενδιαφέροντα, αλλά θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου σε έναν τομέα που πλέον είναι από τους πιο σημαντικούς στην Ελλάδα.
Miss Bloom's Tip: Αν τα παραπάνω δε σου λένε τίποτα, ίσως πρέπει να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο για ta social media.

Αποστολή βιογραφικού σε εποχή κρίσης
Μέχρι τώρα οι κανόνες για το βιογραφικό ήταν εύκολοι: διάλεγες ένα template από τα άπειρα που υπάρχουν στο internet, έγραφες ΟΛΑ αυτά που έχεις κάνει στη ζωή σου, ακόμα και αν το χόμπι σου ήταν το ψαροντούφεκο, έγραφες και μία απλή συνοδευτική επιστολή, έστελνες και περίμενες. Η κρίση όμως άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Καταρχήν, οι εταιρίες ανθρώπινου δυναμικού συνιστούν πλέον στους πελάτες τους να φτιάχνουν βιογραφικό που να μην ξεπερνά σε μέγεθος τη μία σελίδα. Λόγω τεράστιου όγκου αποστολής βιογραφικών για κάθε θέση που ανακοινώνεται, οι υπεύθυνοι πλέον δε θα διαβάσουν ούτε τα δισέλιδα cvs.
Miss Bloom's Tip:
Προτίμησε το αρχείο pdf για το βιογραφικό που θεωρείται το πιο elegant και δώσε ιδιαίτερη βάση πλέον στη συνοδευτική επιστολή.

Το Cover Letter
Ή αλλιώς συνοδευτική επιστολή, πλέον κρίνεται πιο σημαντικό και από το ίδιο το βιογραφικό, αφού πολύ εύκολα οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού θα απορρίψουν κάποιο υποψήφιο από αυτό. Έχεις περίπου 2 παραγράφους λοιπόν, να πεις τι θέλεις από αυτούς και κυρίως τι έχεις να προσφέρεις. Ανάφερε τι εμπειρία έχεις, οποιαδήποτε καινοτομία έφερες στην τελευταία σου δουλειά και ειδικότερα πόσες νέες ιδέες έχεις ώστε να “εμπλουτίσεις” τη νέα εταιρία.
Miss Bloom's Tip: Πριν γράψεις οτιδήποτε, βάλε τη λέξη cover letter στο google, διάβασε κάποιες για να δεις τι χρειάζεται να αναφέρεις ανάλογα με τον τομέα σου και ασχολήσου συγκεκριμένα με αυτό το κομμάτι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ