Γυναίκα : Καριέρα23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

Γιατί να σπουδάσω στο εξωτερικό | Οι 10 λόγοι που πρέπει να το κάνεις

Αναρωτιέσαι αν πρέπει να το τολμήσεις; Τώρα που το έκανα, μπορώ να σου μεταφέρω τα 10 πράγματα στα οποία με βοήθησαν οι σπουδές στο εξωτερικό

σπουδές στο εξωτερικό

Ίσως έχει έρθει η ώρα που σκέφτεσαι τι θα κάνεις με το μέλλον σου και τις σπουδές σου, ίσως και όχι. Μπορεί να συζητάς το ενδεχόμενο του να σπουδάσεις στο εξωτερικό, είτε με το πρόγραμμα Erasmus (που είναι βραχυπρόθεσμο και δεν σε φοβίζει τόσο), είτε για μεταπτυχιακό. Όπως και να χει εγώ, που τα έχω κάνει και τα δύο, σου λέω πως πρέπει να το τολμήσεις!

Ανεξάρτητα από τη χώρα που θα επιλέξεις, το χρόνο που θα μείνεις και το αντικείμενο των σπουδών σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σπουδές στο εξωτερικό είναι το λεγόμενο «one-in-a-lifetime-experience»! Θα αποκτήσεις εμπειρίες και ικανότητες που θα σε βοηθήσουν τρομερά και θα σου αλλάξουν τη ζωή.

«Γιατί να σπουδάσω στο εξωτερικό;» Ορίστε οι 10 λόγοι!

#1. Θα ανεξαρτητοποιηθείς

Το να επιλέξεις να μείνεις μόνη σου σε μια ξένη χώρα, σίγουρα σου φαίνεται λίγο δύσκολο, αφού θα πρέπει να τα κάνεις όλα μόνη σου. Θα πρέπει να μαγειρεύεις, να καθαρίζεις, να φροντίζεις το σπίτι σου. Όμως όλα αυτά κρύβουν μια μαγεία. Την ανεξαρτητοποίησή σου! Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που θα νιώσεις ποτέ.

#2. Θα κάνεις φίλους για μια ζωή

Η εμπειρία του να ζεις «περιπέτειες και αγωνίες» με μια ομάδα φίλων, θα σας δέσει για μια ζωή. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα είστε κάθε μέρα μαζί στη σχολή, θα κάνει την φιλία σας να είναι από τις πιο ισχυρές. Είναι δεδομένο ότι οι φίλοι που θα κάνεις στο εξωτερικό θα είναι μία νέα οικογένεια για σένα. 

#3. Θα ανακαλύψεις ένα καινούργιο κόσμο

Από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής σου στο εξωτερικό! Θα «ανακαλύψεις ένα καινούργιο κόσμο» μπροστά σου. Είτε πρόκειται για ένα άγνωστο αξιοθέατο, είτε για ένα μικρό μπαράκι, όλες αυτές οι ομορφιές θα μεταμορφώνουν την καθημερινότητά σου.

#4. It’s the «new you»

Όταν βρίσκεσαι και ζεις σε μια ξένη χώρα, αναπόφευκτα θα ανακαλύψεις νέες πτυχές της προσωπικότητας σου. Είτε ήταν κάτι που δεν ήξερες καν ότι είχες, είτε χαρακτηριστικά που απέκτησες στο εξωτερικό, είναι ο νέος, υπέροχος εαυτός σου. Αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα της πολυπολιτισμικότητας και των ερεθισμάτων που δέχεσαι.

Δες ακόμα: Πώς να κατακτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου

#5. Θα αποβάλλεις το άγχος σου

Η ζωή στο εξωτερικό σου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που θα σε κάνουν να αποβάλλεις το άγχος σου. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν. Μάθε μία ξένη γλώσσα, ξεκίνα μια δραστηριότητα που πιο πριν δεν είχες σκεφτεί, ανακάλυψε τον εαυτό σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Best of network