Γυναίκα : Καριέρα05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

Καθυστερείς στην δουλειά σου; 5 tips για να αντιμετωπίσεις το αφεντικό σου

Αν ανήκεις στην κατηγορία των αργοπορημένων δες πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση

Καθυστερείς στην δουλειά σου; 5 tips για να αντιμετωπίσεις το αφεντικό σου

Σε όλους μας έχει συμβεί να καθυστερήσουμε το πρωί στη δουλειά είτε επειδή ξενυχτήσαμε το προηγούμενο βράδυ είτε επειδή δεν ακούσαμε ποτέ το ξυπνητήρι. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς πάντα να αποφύγεις τις συνέπειες αν γνωρίζεις ακριβώς πώς να χειριστείς την κατάσταση.

Δες επίσης: 7 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στη δουλειά

Η Rosemary Haefner, επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού Career Insider, μίλησε στο Business Insider και εξηγεί πώς να δικαιολογηθείς στο αφεντικό σου χωρίς να δημιουργηθεί ένταση. Ακολουθούν παρακάτω μερικές από τις συμβουλές της.

#Τηλεφώνησε προκαταβολικά

Αν έχεις την δυνατότητα και γνωρίζεις ότι θα καθυστερήσεις η Haefner συμβουλεύει να τηλεφωνήσεις στους συναδέλφους σου και να τους ενημερώσεις. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς μπορεί ζήτησε του να σε καλύψει μέχρι να φτάσεις στο γραφείο.

#Ζήτησε συγγνώμη

Η καθυστέρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου όταν όμως συμβαίνει είναι ευγενικό να ζητάς πάντα συγγνώμη. ” Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη οπότε αποδέξου την κατάσταση και προχώρησε παρακάτω”, τονίζει η Heafner.

#Δώσε μία εξήγηση

Αν υπάρχει μία λογική εξήγηση μπορείς τότε να συζητήσεις με το αφεντικό σου χωρίς όμως να φαίνεται πως προσπαθείς να δικαιολογηθείς.

#Να κάνεις σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει συνήθεια

Μίλησε με ειλικρίνεια στο αφεντικό σου και εξήγησε του πως η αργοπορία το πρωί δεν πρόκειται να γίνει συνήθεια.

#Να είσαι ειλικρινής

H Haefner τονίζει πως η ειλικρίνεια είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον εργασιακό χώρο . “Όταν κάποιος χρησιμοποιεί συνέχεια ψευδείς δικαιολογίες τότε η εμπιστοσύνη μεταξύ εργαζόμενου και αφεντικού σπάει”. 

Δες επίσης: 5 λάθη στα social media που βλάπτουν τη δουλειά σου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ