Γυναίκα : Καριέρα14 ΜΑΪΟΥ, 2018

Πώς μπορείς να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες στη δουλειά

Μία ειδικός από τη Google απαντά

“Θα όριζα το “παίρνω πρωτοβουλίες” ως βγαίνω από τη ζώνη ασφαλείας μου και ρισκάρω ή διερευνώ ευκαιρίες που δεν είχα εξερευνήσει στο παρελθόν” λέει η Angela Kinsella, senior account strategist για το Google Marketing Solutions.

Παρόλο που κάθε δουλειά είναι διαφορετική, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται η Angela, μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να αρχίσεις να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες, είτε βρίσκεσαι στα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα είτε θεωρείσαι βετεράνος στον χώρο σου.

5 τρόποι για να δείξεις στο αφεντικό σου ότι μπορείς να πάρεις πρωτοβουλίες

Ξεχώρισε: Κάνε έξυπνες ερωτήσεις, σκέψου πέρα από τα προφανή και συνάντησε ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους για να μάθεις κάτι καινούργιο.

Γίνε ξεκάθαρη: Είναι προφανές ότι ο προϊστάμενός σου πρέπει να γνωρίζει ποιος είσαι και πάνω σε τι δουλεύεις. Επίσης, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη η ανταλλαγή ενημερώσεων, ιδεών, ή ακόμα και προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τον διευθυντή σου.

Τέλος, είναι σημαντικό να σε βλέπουν με αυτόν τον τρόπο όλοι οι ανώτεροι, όχι μόνο ο δικός σου manager. Ξέροντας ποια είσαι και τι κάνεις, θα σου ανοίγονται πιο εύκολα οι πόρτες που θέλεις.

Να είσαι εξυπηρετική: Βοηθώντας τους συναδέλφους ή τους προϊσταμένους σου, ενισχύεις το “κοινό καλό” και δεν εξυπηρετείς μόνο το ατομικό σου συμφέρον.

Να είσαι πρόθυμη να ρισκάρεις: Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο manager σου; Μπορείς να τον βοηθήσεις στην επίλυσή τους; Σύμφωνα με την Angela, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τα προβλήματα του προϊσταμένου σου και να μπορείς να συμβάλεις στην επίλυσή τους.

Να είσαι ταπεινή: “Έχω διαπιστώσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ότι η ταπεινοφροσύνη είναι ένα εξαιρετικά υποτιμημένο αλλά και εκπληκτικά σημαντικό χαρακτηριστικό” τονίζει η Angela. “Η ταπεινοφροσύνη σού επιτρέπει να καλλιεργείς στέρεες πλευρικές και κάθετες σχέσεις, καθώς επίσης και ένα ανοιχτό περιβάλλον επικοινωνίας για feedback”.δ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα07 Νοεμβρίου 2018

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να φύγεις άμεσα για πραγματικές διακοπές!

Υπάρχουν κάποια σημάδια που πρέπει να προσέξεις, πριν καταρρεύσεις από το άγχος.

Καριερα15 Οκτωβρίου 2018

Τι να κάνεις αν έχεις άγχος για την πεσμένη σου απόδοση στο γραφείο

Πώς θα ξεγνοιάσεις οριστικά από το λεγόμενο «σύνδρομο του απατεώνα» σε τρία απλά βήματα.

Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)
Καριερα04 Οκτωβρίου 2018

Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και σταμάτα να δουλεύεις χωρίς όριο.

Καριερα02 Οκτωβρίου 2018

Leave A Legacy: Μια μοναδική πρωτοβουλία από τη Mastercard και το Women On Top

Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών

Καριερα05 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις βιογραφικό για δουλειά

Κι όμως, το timing παίζει σημαντικό ρόλο και στην εργασία.

Best of network