Γυναίκα : Καριέρα21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου

Πώς το σωστό time management θα σε απαλλάξει από το στρεςμ

Πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου

Υποχρεώσεις, deadlines, δεκάδες περισπασμοί και η εμμονή μας με το κινητό συμβάλλουν ώστε να αυξάνεται συνεχώς το στρες μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο μας. Το σωστό time management είναι η “κόλλα” που κρατάει τα πάντα ενωμένα, ώστε να έχουμε μία ομαλή καθημερινότητα χωρίς άγχος. Πώς θα το πετύχεις:

To-Do List

Οι λίστες με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της ημέρας είναι απαραίτητες. Κάνοντας τη δική σου κάθε πρωί (ή βράδυ) μπορείς να εστιάσεις σε όσα πρέπει να γίνουν και να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητές σου.

Πάρε χαρτί και μολύβι

Γράφοντας το τι έχεις να κάνεις – με τον παραδοσιακό τρόπο – βοηθά τον εγκέφαλο να θυμάται καλύτερα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Σβήσε ό,τι ολοκληρώνεται

Το καλύτερο μέρος μίας γραπτής λίστας είναι να σβήνεις ό,τι ολοκληρώνεται. Τσεκάροντας τις υποχρεώσεις δεν νιώθεις μόνο ικανοποίηση αλλά και χαλάρωση καθώς φεύγουν από τη μέση.

Κάνε παρόμοια πράγματα μαζί

Η τεχνική της ομαδοποίησης σε γλιτώνει από χρόνο. Για παράδειγμα, αν έχεις να απαντήσεις σε 20 email, να κάνεις 5 τηλεφωνήματα και να εγκρίνεις 3 φωτογραφίες, αντί να ασχολείσαι λίγο με τα email, μετά με ένα τηλεφώνημα και 2 φωτογραφίες, απάντησε σε όλα τα email μαζί, ύστερα προχώρα με τα τηλεφωνήματα και στη συνέχεια με τις φωτογραφίες. Η ομαδοποίηση είναι πιο αποτελεσματική και θα γλιτώσει από το χάσιμο χρόνου.

Υπολόγισε τις δυνάμεις σου

Μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου όταν υπολογίζεις τις δυνάμεις σου. Ξεκίνα με όλες τις εύκολες δουλειές το πρωί ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια για τις πιο δύσκολες.

Μείνε συγκεντρωμένη

Εστίασε στους στόχους σου και μείνε συγκεντρωμένη σε αυτούς. Δεν είναι δύσκολο να χαθείς ανάμεσα σε deadlines, υποχρεώσεις και projects, αλλά μην σταματάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τι έχει πραγματικά σημασία.

Κάνε διαλείμματα

Η καθεμία από εμάς έχει τον δικό της τρόπο για να αποσυμπιεστεί και να χαλαρώσει. Είτε είναι μία βόλτα για καθαρό αέρα είτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας, μην ξεχνάς να κάνεις διαλείμματα.

Χρόνος για σένα

Βάλε προτεραιότητα τον εαυτό σου. Κάποια στιγμή τα email, τα τηλεφωνήματα και ο χρόνος μπροστά στην οθόνη πρέπει να τελειώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Best of network