Γυναίκα : Καριέρα10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Πώς να κατακτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου

Dream job alert

Το να αποκτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερούς σου στόχους. Η όχι και τόσο αισιόδοξη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ίσως να σε απογοητεύει, αφού σκέφτεσαι πως αυτή η δουλειά  μοιάζει πλέον όντως με άπιαστο όνειρο, παρά με κάτι που θα μπορούσες να επιτύχεις. Ένα είναι σίγουρο: δεν πρέπει να χάνεις την επιμονή και την υπομονή σου, αφού και τα δύο αποτελούν βασικά στοιχεία για την εκπλήρωση κάθε στόχου σου.

Παρακάτω, θα βρεις τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να κατακτήσεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν!

#1. Βιογραφικό από την αρχή

Μέχρι τώρα λογικά είχες φτιάξει το βιογραφικό σου περιγράφοντας όλη την επαγγελματική σου πορεία (όση και αν είναι), κάθε πτυχίο που έχεις και τα ενδιαφέροντά σου από κάθε πεδίο. Για να στοχεύσεις όμως στην καριέρα που ονειρεύεσαι πρέπει να συμπεριλάβεις μόνο όσα είναι σχετικά με το ιδανικό για εσένα επάγγελμα. Φτιάξε λοιπόν, από την αρχή το βιογραφικό σου εστιάζοντας σε κάτι συγκεκριμένο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι σε θέση να διεκδικήσεις τις δουλειές που ταιριάζουν στο προφίλ σου. 

#2. Η ώρα της έμπνευσης

Μπορεί να ακούσεις ή να διαβάσεις κάπου για ένα success story κάποιου που ζει το όνειρό του, έχοντας τη δουλειά που θέλει. Αυτές ακριβώς οι ιστορίες μπορούν να σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο, εάν το θες πραγματικά. Αναζήτησε λοιπόν, όλα εκείνα που μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε γεμίσουν συμβουλές και ιδέες, και ξεκίνα την εύρεση της δουλειάς των ονείρων σου με άλλον αέρα.

 #3. Παρακολούθησε σεμινάρια

Μην υποτιμάς τη δύναμη των σεμιναρίων, αφού συνήθως προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές. Είτε είναι σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού για να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει, είτε είναι σεμινάρια και ομιλίες πιο εξειδικευμένες σε συγκεκριμένα topics, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου φανούν εντελώς χρήσιμα και inspiring.

#4. Κάνε το hobby σου επάγγελμα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνει κάποιος το hobby του επάγγελμα! Θα σε γεμίζει χαρά και δημιουργικότητα, ενώ συγχρόνως θα σου προσφέρει τα προς το ζην. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει αρχικά να βρεις (αν δεν ξέρεις ήδη) κάτι που μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει για πάντα. Μπορεί να είναι κάτι αρκετά απλό, όπως να ζωγραφίζεις. Σε δεύτερο βήμα, εάν και εφόσον διαθέτεις το απαιτούμενο budget, ξεκίνα με το επιχειρηματικό σου project. Μην ακούσεις τυχόν αρνητικά ή ανασταλτικά σχόλια τρίτων, οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι αυτό που θέλεις δεν έχει «σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση». Να θυμάσαι, ο τολμών νικά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα21 Ιανουαρίου 2019

Πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου

Πώς το σωστό time management θα σε απαλλάξει από το στρεςμ

6 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35
Καριερα04 Ιανουαρίου 2019

6 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35

Είτε είσαι άνθρωπος των στόχων είτε πηγαίνεις όπου σε πάει το ρεύμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλό να έχεις κάνει μέχρι την πρώτη δεκαετία της καριέρας σου

Καριερα07 Νοεμβρίου 2018

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να φύγεις άμεσα για πραγματικές διακοπές!

Υπάρχουν κάποια σημάδια που πρέπει να προσέξεις, πριν καταρρεύσεις από το άγχος.

Καριερα15 Οκτωβρίου 2018

Τι να κάνεις αν έχεις άγχος για την πεσμένη σου απόδοση στο γραφείο

Πώς θα ξεγνοιάσεις οριστικά από το λεγόμενο «σύνδρομο του απατεώνα» σε τρία απλά βήματα.

Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)
Καριερα04 Οκτωβρίου 2018

Πώς θα τα κάνεις όλα σε 8 ώρες (έτσι θα φεύγεις ΠΑΝΤΑ στην ώρα σου από τη δουλειά)

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και σταμάτα να δουλεύεις χωρίς όριο.

Καριερα02 Οκτωβρίου 2018

Leave A Legacy: Μια μοναδική πρωτοβουλία από τη Mastercard και το Women On Top

Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών

Best of network