Γυναίκα : Μητέρα - Παιδί11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορεί να μην είναι εορταστικό, ωστόσο μπορείτε να κάνετε υπέροχα πράγματα με τα παιδιά!

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Οι γιορτές μπορεί να τελείωσαν, οι οικογενειακές εξορμήσεις όμως τα Σαββατοκύριακα συνεχίζονται κανονικά. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που μπορείς να επιλέξεις για αυτό το ΣΚ

Παρουσίαση βιβλίου: Τι χαρά, Άλφονς!

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, οι εκδόσεις Μάρτης μας περιμένουν για να ξορκίσουμε παρέα με τον Άλφονς τη μελαγχολία του τέλους των Χριστουγέννων. Η παρουσίαση θα γίνει με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Άννας Παπαφίγκου.
Βιβλιοπωλείο Booktique, Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Δημιουργική απασχόληση: εργαστήριο Origami

Ξεκινώντας από ένα απλό τετράγωνο χαρτί, τα παιδιά ηλικίας 8 με 12 ετών, κατασκευάζουν αντικείμενα, λουλούδια, ζώα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και την δύναμη της γεωμετρίας και της φαντασίας. Το Οριγκάμι είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη, που έχει πλέον επηρεάσει πολλούς κλάδους σύγχρονων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο σύγχρονες αισθητικές και φιλοσοφικές τάσεις. Αυτό το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά σχέδια, με τα παιδιά να μαθαίνουν βήμα-βήμα τα εντυπωσιακά παραδοσιακά οριγκάμι.
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μέρλιν 1, Σύνταγμα, Σάββατο 12 Ιανουαρίου, 17.00 – 18.00

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Παρουσίαση βιβλίου: Ένας αρκούδος μια φορά.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 18.00, το Μουσείου Μπενάκη και οι εκδόσεις Πατάκη, μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γερουλάνου, στο Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τις συλλογές του νέου Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών και ζωντανεύει με έναν υπέροχο τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη.
Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Πάμε θέατρο: Πες μου το όνομά σου

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νεφέλη Φασούλη και ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος μαζί με τα τραγούδια και τις παράξενες ιστορίες ξεκινούν κάθε Κυριακή ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο – cd με τίτλο «Πες μου το όνομά σου»
Θέατρο Radar, Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου, Αθήνα, κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Πάμε θέατρο: Ο Μορμόλης

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις! Η παράσταση που ανέβηκε πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια από τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου, ανεβαίνει φέτος στο Σύγχρονο Θέατρο από την ομάδα Η Συντεχνία του Γέλιου.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα, Κάθε Κυριακή στις 11.30.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Ακολούθησε με στο Ιnstagram: Stamati23
Ακολούθησε με στο https://christinamyprincess.wordpress.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ

Best of network