Γυναίκα : Μητέρα - Παιδί07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Παιδικά παπούτσια με σωστή εφαρμογή: Τα 3 βασικά σημεία που πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Tι πρέπει να προσέξουμε στα παπούτσια που θα αγοράσουμε για τα παιδιά.

Open Day γνωριμίας από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Δώστε προσοχή σε 3 σημεία προτού αγοράσετε τα παιδικά παπούτσια της νέας σχολικής χρονιάς

Υπάρχουν 3 βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξετε στα παπούτσια που θα αγοράσετε για τα παιδιά για να έχουν μια άνετη σχολική χρονιά: εφαρμογή, αντοχή/πολυχρηστικότητα και στήριξη.

Σωστή εφαρμογή στο πόδι

Η αγορά παπουτσιών για παιδιά είναι δύσκολη, κυρίως επειδή τα πόδια τους μεγαλώνουν, όπως συνηθίζεται να λέγεται, μέρα με τη μέρα. Εάν διαλέξετε για το παιδί σας ένα ζευγάρι σε μεγαλύτερο νούμερο από το κανονικό,  με το σκεπτικό να του κάνουν για κάμποσο καιρό, τα πόδια του θα είναι χαλαρά και άβολα μέσα στα παπούτσια. Αποτέλεσμα είναι να κάνουν φουσκάλες στο δέρμα τους, λόγω της τριβής από την κίνηση των ποδιών μέσα στα παπούτσια. Για τον λόγο αυτό, η εφαρμογή των παπουτσιών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε τα παπούτσια να αγκαλιάζουν άνετα τα πόδια τους και να μην πιέζουν τα δάχτυλα, δίνοντάς τους χώρο για ανάπτυξη.

Ανθεκτικά και πολυχρηστικά παπούτσια

Είναι βολικό να αγοράζετε ευπροσάρμοστα παπούτσια για το παιδί σας.  Παπούτσια, δηλαδή, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχολείο, στην παιδική χαρά, στο παιχνίδι και στις αθλητικές δραστηριότητες. Αναζητήστε λοιπόν ζευγάρια που θα μπορούν να φοριούνται άνετα σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά ταυτόχρονα να είναι ανθεκτικά και κατασκευασμένα από φυσικό υλικό, που θα επιτρέπει στα πόδια να αναπνέουν.

Σωστή ανατομική στήριξη του ποδιού

Τα μέρη του παπουτσιού που φροντίζουν για την σωστή στήριξη του ποδιού είναι δύο: η σόλα και το ενδιάμεσο τμήμα. Η σόλα πρέπει να είναι αρκετά πλατιά για τη σωστή κατανομή βάρους του σώματος και την ισορροπία. Το ενδιάμεσο τμήμα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον βηματισμό και συμβάλλει στη σωστή στήριξη της καμάρας του ποδιού.

Ανάλογα με τον τύπο του ποδιού, το βάδισμα ενός παιδιού μπορεί να μην γίνεται κανονικά με τη σωστή στήριξη σε όλο το πέλμα, αλλά με το εξωτερικό μέρος του πέλματος (ραιβοποδία) ή με το εσωτερικό (βλαισοποδία). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά ενοχλήσεων και πιθανών τραυματισμών του ποδιού, όπως είναι η πελματιαία περιτονίτιδα, το σύνδρομο επώδυνης κνήμης και η νόσος του Sever. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέγετε παπούτσια με σωστή ανατομική στήριξη.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη αγοράσει παπούτσια για το παιδί σας αλλά δεν έχουν τον απαραίτητο ανατομικό σχεδιασμό, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο εσωτερικό τους ειδικά σχεδιασμένο ανατομικό πάτο, που θα του προσφέρει την άνεση που χρειάζεται στο περπάτημα και θα απορροφά τυχόν κραδασμούς στο παιχνίδι και στις δραστηριότητες.

Και αν τα πόδια του παιδιού ιδρώνουν, ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα περισσότερα παιδιά, τότε οι αρωματικοί πάτοι με αιθέρια έλαια και αντιμυκητιασική δράση είναι η πλέον ιδανική λύση.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την εταιρία Christou 1910. Για περισσότερα, μπορείς να δεις το eshop christou1910.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ