Γυναίκα : Μητέρα - Παιδί11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2018

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μη φοβάται τη νύχτα

Ανακάλυψε με ποιους τρόπους μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει τις φοβίες του με τη νύχτα!

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που μπορεί να έχει ένα παιδί είναι το σκοτάδι. Και αν παλιά οι γονείς δεν είχαν στη διάθεσή τους τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεπεράσουν αυτό το φόβο, τώρα πια εμείς έχουμε στα χέρια τους τις γνώσεις αλλά και διάφορα πολύτιμα «εργαλεία».

Ό,τι λοιπόν και αν είναι αυτό που μπορεί να φοβίζει το παιδί σου τη νύχτα (κάποιος θόρυβος, το σκοτάδι, το γεγονός ότι κοιμάται μόνο του κ.ά) μπορείς να το βοηθήσεις να το αντιμετωπίσει και σιγά σιγά να το ξεπεράσει κάνοντας ωραίες συζητήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες!

Ιδού μερικές ιδέες:

Παίξτε με τις σκιές και το φως. Στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς θα βρεις πολύ ωραίες φιγούρες για παιχνίδι με σκιές.
Βοήθησε το παιδί σου να αναγνωρίσει τους φόβους που του προκαλεί η νύχτα μέσα από το παιχνίδι. Αυτός είναι ο πιο ειλικρινής και εύκολος τρόπος για να εκφραστεί ένα παιδί.
Ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος έκφρασης των παιδιών είναι η ζωγραφική. Μέσα από τις ζωγραφιές τους μας λένε αυτά που δεν μπορούν να εκφράσουν με λέξεις.
Αν το παιδί είναι πιο μεγάλο, μπορείς να το ενθαρρύνεις να γράψει μια ιστορία σχετικά με τους φόβους του. Βοήθησε το να βρεις τους ήρωες, την υπόθεση αλλά και το μέρος που θα διαδραματίζεται η ιστορία.
Διαβάστε μαζί βιβλία που έχουν να κάνουν με την νύχτα και τους φόβους των παιδιών.

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα και φέρει τον τίτλο Το Κουτί της Νύχτας. Ήρωας του είναι ο Μαξ, ο οποίος ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί το κουτί της νύχτας, τότε το σκοτάδι ξεχύνεται και η νύχτα βγαίνει έξω για να παίξει.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που προσκαλεί τα παιδιά σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην υπέροχη φύση. Ένα βιβλίο που με τον λυρισμό του υμνεί την νύχτα και μας δίνει να καταλάβουμε ότι μόνο όμορφα πράγματα συμβαίνουν όταν στον ουρανό βασιλιάς είναι το φεγγάρι.

Το Κουτί της Νύχτας έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες και το 2018 ήταν υποψήφιο για το Kate Greenaway Medal, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά βραβεία παιδικού βιβλίου.

Follow me on Ιnstagram: Stamati23
Follow me on https://christinamyprincess.wordpress.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ

Μητερα - Παιδι08 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά: Σου έχουμε τις καλύτερες ιδέες!

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για παιδικά Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Μητερα - Παιδι07 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί η συμμετοχή των παιδιών σε τραγούδια με παλαμάκια είναι ευεργετική

Ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ben – Gurion του Νέγκεβ (BGU) διεξήγαγε την πρώτη έρευνα

Μητερα - Παιδι07 Δεκεμβρίου 2018

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα αυτό το ΣΚ

Εσύ τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

Μητερα - Παιδι06 Δεκεμβρίου 2018

Ένα παιχνίδι 10 λεπτών που ενισχύει την αυτοεκτίμηση του παιδιού

Το παιχνίδι διαρκεί 10 λεπτά και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της θεατρικής έκφρασης, της αυτογνωσίας και της παρατηρητικότητας

Μητερα - Παιδι04 Δεκεμβρίου 2018

Tips για τέλεια Χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση

Μιλήσαμε με τη φωτογράφο Σοφία Κοντουκα και μας έδωσε τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να κάνεις την τέλεια οικογενειακή Χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση.

Μητερα - Παιδι04 Δεκεμβρίου 2018

Τα αγόρια βλέπουν, ακούνε και σκέφτονται διαφορετικά από τα κορίτσια

Είναι πραγματικά τόσο διαφορετικά τα αγόρια και τα κορίτσια;

Best of network