Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς και μεγαλώνουν παιδιά με ανασφάλειες

Ένα παιδί διαμορφώνει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικότητας του μέχρι να κλείσει τα πέντε του χρόνια.

παιδί, μαμά, τσακωμός, λύπη

Ένα παιδί διαμορφώνει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικότητας του μέχρι να κλείσει τα πέντε του χρόνια. Αυτή είναι μια γνωστή παραδοχή που έχει επιβεβαιωθεί εδώ και χρόνια από παγκόσμιες μελέτες. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι γονείς σε όλο τον κόσμο προσπαθούν από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ανατροφής του παιδιού να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το μεγαλώσουν σωστά, δίνοντάς του πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.

Ωστόσο, λάθη γίνονται πάντα. Κάποιες φορές εφαρμόζονται λάθος τρόποι διαπαιδαγώγησης, κάποιες άλλες, οι γονείς που είναι κι αυτοί άνθρωποι, δεν έχουν δουλέψει και λύσει κάποια θέματα με τον ίδιο τους τον εαυτό και τότε προκύπτουν προβλήματα, τα οποία καθορίζουν τη ψυχολογία των παιδιών – ενδεχομένως για μια ζωή.

Τo Business Insider δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει 6 κοινά λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών, με αποτέλεσμα να διαπλάθουν ανασφαλείς, δυσλειτουργικούς ενήλικες.

1. Είναι αυταρχικοί.

Αυτοί οι γονείς δεν διευκολύνουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους. Απαιτούν, ελέγχουν με απότομο τρόπο αν τα παιδιά έχουν κάνει τις εργασίες τους για το σχολείο, ψάχνοντας για παράδειγμα τα βιβλία και τα τετράδια τους. Μια συμπεριφορά που στέλνει στα παιδιά ένα λάθος μήνυμα και τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2. Αφήνουν τα παιδιά να παρακολουθούν πολλή τηλεόραση

Τα παιδιά που παρακολουθούν για πολλή ώρα τηλεόραση σε μικρή ηλικία έχουν τεράστια δυσκολία να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στην τάξη και είναι αποστασιοποιημένα κοινωνικά. Σύμφωνα με έρευνες αυτή η συνήθεια που συνδέεται με χαμηλές μαθητικές επιδόσεις στο μέλλον, ανικανότητα συγκέντρωσης και αντικοινωνική στάση.

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ