Γυναίκα : Μητέρα - Παιδί28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2020

Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται εφαρμογές, αλλά αγκαλιές

Όλο και περισσότερες εφαρμογές σχεδιάζονται γι’ αυτά

Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται εφαρμογές, αλλά αγκαλιές

Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν τα γνωστά «έξυπνα» τηλέφωνα! Όλο και περισσότερες εφαρμογές σχεδιάζονται γι’ αυτά. Πόσο καλό είναι όμως για τα 3, 4 και 5 ετών παιδιά να απασχολούνται με όλες αυτές τις συσκευές; Ας μην ξεχνάμε πόσες ώρες αφιερώνουν βλέποντας τηλεόραση και dvd.

Πολλοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους τις έξυπνες συσκευές για να απασχολούνται και να είναι ήσυχα κατά τη διάρκεια που εκείνοι κάνουν κάποιες δουλειές, ή βρίσκονται σε εστιατόρια και καφετέριες. Επιπλέον, κάποιες από τις εφαρμογές είναι εκπαιδευτικές με αποτέλεσμα οι γονείς να νιώθουν ότι είναι καλό που τα παιδιά τους αφιερώνουν χρόνο μαθαίνοντας.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής για τα παιδιά 2 ετών όλες αυτές οι οθόνες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξή τους. Εάν οι γονείς θέλουν πραγματικά να δυναμώσουν το μυαλό των παιδιών τους η καλύτερη λύση είναι το ελεύθερο παιχνίδι.

Με τα δεδομένα της Αμερικής λοιπόν, τα παιδιά ηλικίας 8 ετών και μικρότερα περνούν σχεδόν δύομιση ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό και μόλις μισή ώρα με τα βιβλία. Αυτό αντιστοιχεί σε μία ώρα περισσότερο (μπροστά στην οθόνη) από το χρόνο που αντιστοιχεί στα παιδιά αυτής της ηλικίας, σύμφωνα με έρευνα της Common Sense Media, μιας Μη Κυβερνητικής οργάνωσης που μάχεται για τα παιδιά.

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ

Best of network