Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Μια φορά άπιστος πάντα άπιστος; Τι λέει ο σύμβουλος σχέσεων

Ποια είναι η γνώμη ενός συμβούλου σχέσεων;

άπιστος

Ας υποθέσουμε ότι ανακάλυψες ότι ο σύντροφός σου υπήρξε άπιστος απέναντί σου! Και, αφού πέρασες από τα στάδια της οργής, του θυμού και της θλίψης, αναρωτιέσαι εάν αξίζει τον κόπο να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Έχει νόημα να τον συγχωρέσεις; Ή από τη στιγμή που ήταν άπιστος μια φορά είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι θα το ξανακάνει; Ποια είναι η γνώμη ενός συμβούλου σχέσεων;

Πότε ένας άντρας γίνεται άπιστος;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία απάντηση. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν, ανάλογα με τον άνθρωπο αλλά και την κατάσταση. Σύμφωνα με τον Αμερικανό σύμβουλο σχέσεων David Bennett, «έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν στην απιστία δεν έχουν όλοι κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να επιθυμούν περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες. Άλλοι βρέθηκαν σε μια ευάλωτη στιγμή (π.χ. είχαν μεθύσει). Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες είναι ο ορμονικός: Όσοι έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία».

Μια φορά άπιστος σημαίνει πάντα άπιστος;

«Δυστυχώς, οι έρευνες δείχνουν ότι η πλέον αξιόπιστη ένδειξη του εάν κάποιος θα απιστήσει είναι ότι το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν», λέει ο ειδικός. Έτσι, εάν γνωρίζεις ότι ο σύντροφός σου έχει τέτοιο ιστορικό, είναι λογικό να φοβάσαι ότι θα το ξανακάνει. Από την άλλη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι περιστάσεις. «Εφόσον τα δεδομένα στη σχέση αλλάξουν με τρόπο που να ικανοποιεί την ανάγκη που οδήγησε τον έναν από τους δύο συντρόφους στην απιστία, είναι πολύ πιθανό να μην απιστήσει ξανά. Ή εάν κάποιος άπιστος βρει σε ένα νέο σύντροφο αυτό που πάντα έψαχνε ίσως δεν έχει πλέον λόγους να τον απατήσει».

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι για την απιστία δεν είναι υπεύθυνος κανένας άλλος πέρα από τον σύντροφο που την επέλεξε. «Ακόμα κι αν υποστηρίξει ότι άλλος τον «οδήγησε» εκεί, στην πραγματικότητα φταίει ο ίδιος! Επειδή προτίμησε να είναι άπιστος από το να δώσει τέλος σε μια σχέση που δεν τον ικανοποιούσε».

Διάβασε κι εδώ τι μετράει τελικά για απιστία σε μια σχέση…

Η ετυμηγορία

Εάν έχεις σκοπό να δώσεις μια ευκαιρία σε κάποιον άνθρωπο που έχει φανεί άπιστος στη σχέση του (με σένα ή κάποια άλλη), μπορείς να το κάνεις αλλά… με προσοχή! «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός εάν ήταν να μπλέξω με κάποιον που έχει τέτοιο ιστορικό», λέει ο Bennett. «Οι παράγοντες που οδηγούν στην απιστία είναι πάρα πολλοί! Το να προσπαθήσεις να τους ελαχιστοποιήσεις μέσα σε μια σχέση είναι πολύ κουραστικό. Και, ας μην κρυβόμαστε, οι έρευνες δείχνουν ότι κάποιος που το έχει κάνει έχει την τάση να το κάνει ξανά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σχεσεις - Σεξ17 Οκτωβρίου 2018

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ ανάλογα με την ηλικία σου

Η έρευνα αυτή έρχεται να δώσει απαντήσεις για το αν συμβαδίζεις τελικά με τους ανθρώπους της ηλικίας σου

Πώς να είμαι ελκυστική; Η επιστήμη μίλησε!
Σχεσεις - Σεξ14 Οκτωβρίου 2018

Πώς να είμαι ελκυστική; Η επιστήμη μίλησε!

Το top χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις σύμφωνα με την επιστήμη!

Barack Obama
Σχεσεις - Σεξ13 Οκτωβρίου 2018

O Barack Obama σού δίνει 3 συμβουλές για να κάνεις την ιδανική σχέση

Με τη σύζυγό του, Michelle, αποτελούν σίγουρα couplesgoal, οπότε κάτι θα ξέρει!

Σχεσεις - Σεξ12 Οκτωβρίου 2018

Πώς θα σταματήσετε να «σκοτώνεστε» για το παραμικρό

Οι πέντε δημοφιλέστεροι λόγοι για τους οποίους μαλώνουν τα ζευγάρια και τι μπορείς να κάνεις για να τους αποφύγεις.

Πώς να βελτιώσω τη σχέση μου; 5 απλοί τρόποι
Σχεσεις - Σεξ11 Οκτωβρίου 2018

Πώς να βελτιώσω τη σχέση μου; 5 απλοί τρόποι

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να καλυτερέψεις τη σχέση σου στο τέλος της μέρας.

Σχεσεις - Σεξ11 Οκτωβρίου 2018

Πώς το σεξ βοηθά στο να περάσει ο πονοκέφαλος

Χρήσιμη γνώση τόσο για εσένα όσο και για τον σύντροφό σου

Best of network