Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Να γιατί δε μπορείς να έρθεις σε οργασμό

6 λόγοι που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί και πώς να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να τα καταφέρεις

γιατί δε μπορείς να έρθεις σε οργασμό

Δυστυχώς, το θέμα του οργασμού αλλάζει από γυναίκα σε γυναίκα. Αυτό που βοηθάει μια γυναίκα δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα βοηθήσει τις άλλες,και αντίστοιχα αυτό που δούλεψε με εσένα και έναν παρτενέρ δε σημαίνει πως θα ξανασυμβεί και με κάποιον άλλον.

Σύμφωνα με τη σεξολόγο και συγγραφέα του You Can Be Your Own Sex Therapist, Carole Altman, «πρέπει να κάνεις τον οργασμό ολόδικό σου – δεν πρέπει να βασίζεσαι σε έναν άντρα για να κάνει τη δουλειά».

Οι παρακάτω είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν καταφέρνεις να έρθεις σε οργασμό:

Τα προκαταρκτικά δεν είναι αρκετά

Μπορεί ο παρτενέρ σου είναι πολύ πρόθυμος να κάνετε σεξ και το ίδιο να ισχύει και για εσένα, αλλά υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος να μην παραλείψετε τα προκαταρκτικά: «Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά ερεθισμού για να φτάσουν στην ‘πλατφόρμα οργασμού’, όταν η κλειτορίδα είναι στην πιο ευαίσθητη φάση της και το σώμα είναι γεμάτο ερεθισμό», λέει η σεξολόγος Yvonne K. Fulbright.

Μπορεί τα 20 λεπτά να σου ακούγονται πολλά, αλλά αν ο παρτενέρ σου δεν είναι διατεθειμένος να τα περάσει κάνοντας σε να αισθάνεσαι όμορφα, δεν αξίζει.

Δεν είσαι παρούσα εγκεφαλικά

Ομολογουμένως, είναι εύκολο να διασπαστεί η προσοχή μας κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας εκείνη τη στιγμή, παράλογες και μη, μπορούν να μας κάνουν να αποσυντονιστούμε και να μας απομακρύνουν εγκεφαλικά από την όλη διαδικασία. Και μόλις συμβεί αυτό, ο οργασμός αρχίζει αμέσως να απομακρύνεται. «Ο εγκέφαλος σου είναι ένα βασικό κομμάτι της σεξουαλικής εμπειρίας, αφού καταγράφει τις αισθήσεις και απελευθερώνει χημικά που κάνουν το σώμα να αισθάνεται καλά, λέει η σεξολόγος Gloria G. Brame. «Η οποιαδήποτε πνευματική απόσπαση μπορεί να προκαλέσει αντιφατικές και μη σεξουαλικές παρορμήσεις στο μυαλό και να μειώσει την απόλαυση».

Αν, λοιπόν, πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται τη λίστα του σούπερ μάρκετ, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να επανενωθείς με το σώμα σου. «Επικεντρώσου στο τι αίσθηση σου προκαλεί το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σου και το πώς αντιδράει σε αυτό το σώμα σου», λέει η Brame. «Άγγιξε τον εαυτό σου ή άλλαξε στάση για να επανέλθεις τόσο εγκεφαλικά όσο και σωματικά».

Η κλειτορίδα σου δεν έχει ερεθιστεί αρκετά

Η κλειτορίδα αποτελεί τη πιο σημαντική περιοχή του σώματος κατά τη διάρκεια του σεξ. «Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν περισσότερες νευρικές απολήξεις απ’ότι υπάρχουν μέσα στο αιδοίο,» λέει η Fulbright. «Επομένως είναι σπάνιο για τις γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό χωρίς κάποιου είδους κλειτοριδικό ερεθισμό».

Για να ερεθίσεις την κλειτορίδα σου κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, επέλεξε μια στάση με εσένα από πάνω γείρε το σώμα σου προς εκείνον και τρίψε το σημείο-κλειδί στη λεκάνη του. Αν βρίσκεστε στην ιεραποστολική στάση, κράτησε τα πόδια σου πιεσμένα κλειστά ενώ κινείς τους γοφούς σου κυκλικά. «Ενώ εκείνος κινείται μέσα και έξω σε αυτή τη γωνία, η κλειτορίδα σου ερεθίζεται. Επίσης δημιουργείται τριβή ανάμεσα στα ‘χείλη’ και την κλειτορίδα, κάτι που ενισχύει την απόλαυση».

Ξέχασες να ουρήσεις πρώτα

Πάνω στην τρέλα της στιγμής, είναι εύκολο να ξεχάσεις μικρά πράγματα όπως η ουροδόχος κύστη σου. Αν πρέπει να ουρήσεις, η συνεχής διείσδυση θα κάνει αυτήν την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αφεθείς.

Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση, είναι να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο πριν το σεξ. «Αν ξέρεις ότι δε χρειάζεται να ουρήσεις, όταν θα βρίσκεσαι στο σημείο του οργασμού, θα μπορείς να αφεθείς στις αισθήσεις», λέει η Brame. Εκτός αυτού, είναι σημαντικό πως αν ουρήσεις πριν το σεξ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες μιας πιθανής μόλυνσης.

Αλλάζετε πολύ συχνά στάσεις

Οι ασυνήθιστες και σωματικά απαιτητικές στάσεις μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να κρατήσεις ενδιαφέρουσα τη σεξουαλική σου ζωή, αλλά το να δοκιμάζεις πολλές διαφορετικές σε μικρό χρονικό διάστημα στην πραγματικότητα σε δυσκολεύει να έρθεις σε οργασμό. «Το κλειδί για την ευχαρίστηση είναι ο σταθερός ερεθισμός σε μια στάση που ‘χτυπάει’ τα σημεία της απόλαυσης,» τονίζει η Brame. «Πρέπει να δημιουργήσεις ένα ρυθμό, και μόλις νιώσεις πως φτάνεις προς τον οργασμό, η αίσθηση πρέπει να είναι συνεπής, αλλιώς θα το χάσεις».

Αν για κάποιο λόγο χαθείς και πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν, μην πανικοβληθείς. Ξεκινήστε από μια στάση που ευνοεί τον οργασμό και προσπαθήστε για τον δεύτερο γύρο.

Μπορεί να έχεις ανοργασμία

…Το οποίο ουσιαστικά σημαίνεις ότι δε μπορείς να έρθεις σε οργασμό. Σε μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές δυσκολίες των γυναικών, το 24 τις εκατό των γυναικών δήλωσαν πως δε μπορούν να έρθουν σε οργασμό. Και αυτό δεν είναι σίγουρα ένα μικρό νούμερο. Οι αιτίες για κάτι τέτοιο ποικίλουν, από το στρες και το άγχος μέχρι συγκεκριμένα φάρμακα που επηρεάζουν τον οργανισμό. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου σχετικά με το θέμα και για το αν υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σχεσεις - Σεξ19 Σεπτεμβρίου 2018

Σε ποια ηλικία άντρες και γυναίκες φτάνουν στο σεξουαλικό τους peak

Νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει διαδεδομένους μύθους για το σεξ.

άπιστος
Σχεσεις - Σεξ18 Σεπτεμβρίου 2018

Μια φορά άπιστος πάντα άπιστος; Τι λέει ο σύμβουλος σχέσεων

Ποια είναι η γνώμη ενός συμβούλου σχέσεων;

Πώς ετοιμάζονται οι γυναίκες πριν το σεξ με νέο σύντροφο; (τα 8 πράγματα που κάνουμε πάντα)
Σχεσεις - Σεξ16 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς ετοιμάζονται οι γυναίκες πριν το σεξ με νέο σύντροφο; (τα 8 πράγματα που κάνουμε πάντα)

Τι ακριβώς κάνουν οι γυναίκες λίγο πριν κάνουν σεξ με έναν καινούριο σύντροφο.

Σχεσεις - Σεξ14 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς το σεξ αυξάνει την παραγωγικότητά σου στο γραφείο

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι το σεξ μας κάνει πιο χαρούμενους και δημιουργικούς στη δουλειά.

σεξ
Σχεσεις - Σεξ07 Σεπτεμβρίου 2018

Όλη η αλήθεια για το σεξ στο πρώτο ραντεβού

Θα πρέπει το σεξ να αποφεύγεται την πρώτη φορά που βγαίνεις μαζί του ή όχι; Ειδικοί επί του θέματος παίρνουν θέση.

Σχεσεις - Σεξ28 Αυγούστου 2018

Τόσο σεξ πρέπει να κάνεις κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την επιστήμη

Οι ειδικοί μίλησαν και ο αριθμός μάλλον θα σε ξαφνιάσει.

Best of network