Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2016

Όσα (πραγματικά) θέλεις και πρέπει να ξέρεις για το πρωκτικό σεξ

Οι ειδικοί σου δίνουν τις απαντήσεις στα σημαντικότερα ερωτήματα

Όσα (πραγματικά) θέλεις και πρέπει να ξέρεις για το πρωκτικό σεξ

Κάθεσαι αναπαυτικά; Νιώθεις άνετα; Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κρυβόμαστε και να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια για ένα από τα πιο taboo και λεπτά ζητήματα σχετικά με το σεξ: το πρωκτικό. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύτηκαν μεταξύ άλλων και στο British Medical Journal και στο Journal of Sexual Medicine, όλο και περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν το πρωκτικό σεξ, και το πράττουν συχνότερα από ποτέ.

Παρ’όλα αυτά, παραμένει ένα θέμα που πολλές γυναίκες ντρέπονται να συζητήσουν, ακόμα και με το γιατρό τους, με αποτέλεσμα πολλές απορίες να μένουν αναπάντητες. Γι’αυτό και συγκεντρώσαμε τις βασικότερες και πιο συχνές απορίες και σου δίνουμε τις ειλικρινείς απαντήσεις:

“Υπάρχει όριο στο πόσες φορές θα πρέπει να κάνω πρωκτικό σεξ έτσι ώστε να αποφύγω πιθανούς τραυματισμούς και άλλα συμπτώματα; Και κατά πόσο μπορεί ο οργανισμός μου να είναι ασφαλής από αυτή τη διαδικασία;” 

Την απάντηση δίνουν τρεις επαγγελματίες από τη βιομηχανία του σεξ και συμβουλεύουν με βάση με την εμπειρία και τις γνώσεις τους: Η 27χρονη Tasha Reign, ηθοποιός σε ερωτικές ταινίες που ειδικεύεται στην κατηγορία του πρωκτικού σεξ, λέει: “Εδώ και πέντε χρόνια, κάνω πρωκτικό σεξ περίπου 15 μέρες το μήνα, και ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα ούτε κατά τη διάρκεια αλλά και ούτε μετά από την πράξη. Αυτό οφείλεται πιο πολύ στη συχνή και επαρκή χρήση λιπαντικού, και στο ότι γνωρίζω πως να προετοιμάσω το σώμα μου σωστά”. Η Rose Crompton, υπάλληλος σε γνωστό sex shop, συμφωνεί στη σημασία της σωστής προετοιμασίας, δίνοντας έμφαση στη χρήση των δαχτύλων και των sex toys όπως dildos και butt plugs έτσι ώστε να χαλαρώσουν επαρκών οι μύες. “Αυτό μειώνει τον πόνο και τις πιθανότητες ερεθισμού ή τραυματισμού”. Ο Master Dominic, sex educator και επαγγελματίας dominator, συμβουλεύει να γίνεται ένα μικρό διάλειμμα από το πρωκτικό σεξ μια φορά στο τόσο, ώστε να ξεκουραστεί το σώμα σου. Όσο αφορά τη δύναμη που θα ασκηθεί, εξαρτάται καθαρά και μόνο από εσένα; άκουσε το σώμα σου, και εάν νιώσεις ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα ή ότι πρέπει να σταματήσεις, καν’το.

“Έχω ακούσει ότι με το πέρασμα του χρόνου, το πρωκτικό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του σφιγκτήρα μυ, με αποτέλεσμα το μειωμένο έλεγχο των εντέρων. Ισχύει;” 

“Παρ’όλο που τεχνικά δεν είναι αδύνατο να συμβεί, η απώλεια ελέγχου της δράσης του εντέρου και η πιθανότητα ακράτειας είναι εξαιρετικά σπάνια και πιο πιθανή να συμβεί σε άτομα με φετίχ πρωκτικής διαστολής ή διείσδυσης με υπερβολικά μεγάλα αντικείμενα”, λέει ο Master Dominic. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το πρωκτικό σύστημα σου είναι κατασκευσμένο έτσι ώστε να διαστέλλεται και στη συνέχεια να επιστρέφει στην αρχική του σφικτότητα. Όταν ενεργηθείς αμέσως μετά το πρωκτικό, είναι πολύ πιθανό να δεις ότι το σώμα σου θα αποβάλλει ένα μείγμα υγρών, κοπράνων, και εκκρίσεις, σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείς προφυλακτικό (είναι σημαντικό όμως να χρησιμοποιήσεις). Μην πανικοβληθείς, είναι κάτι προσωρινό και δεν πρόκειται για εσωτερική βλάβη, αφού ο οργανισμός σου απλώς αποβάλλει όσα απορρόφησε κατά τη διάρκεια του σεξ.

“Φοβάμαι μήπως υπερ-χαλαρώσω και συμβεί το κακό (ενεργηθώ κατά τη διάρκεια του σεξ). Τι να κάνω;”

Εάν ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα κάνεις πρωκτικό, φάε ένα ελαφρύ γεύμα την προηγούμενη αλλά και την ίδια μέρα”, προτείνει η Tasha. Ένα τρικ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες ηθοποιοί ερωτικών ταινιών, είναι πως καταναλώνουν λίγα ζελεδάκια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για να δώσουν στον οργανισμό τους μία ενεργειακή ενίσχυση, χωρίς να βαραίνουν το στομάχι τους, αφού απορροφάται από το πεπτικό τους σύστημα. “Ενεργήσου πριν το πρωκτικό και καθάρισε καλά και προσεκτικά αυτήν την περιοχή”, προσθέτει η Rose. Παρ’όλα αυτά, πρέπει να ξέρεις ότι η έκκριση κοπράνων παραμένει μία πιθανότητα όταν κάνεις πρωκτικό σεξ-είναι άλλωστε λογικό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις εκείνη τη στιγμή να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου και να καθαριστείς, χωρίς να καταρρεύσεις και να νιώσεις ντροπή. Η Tasha λέει: “Το να αγκαλιάσεις και να αποδεχτείς πλήρως τη σεξουαλικότητα σου, σημαίνει επίσης πως αποδέχεσαι και τη φύση σου σαν άνθρωπος”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Best of network