Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2018

Πώς να απαλλαγείς από την εμμονή σου με τον πρώην

Όταν η σχέση τελειώνει αλλά εσύ συνεχίζεις να ζεις σε αυτή

Η διακοπή της επικοινωνίας είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα στάδια σε έναν χωρισμό. Μερικές φορές, νιώθεις ότι είναι ακατόρθωτο να μην σκέφτεσαι τον πρώην σου και αισθάνεσαι ότι δεν θα τον ξεπεράσεις ποτέ, με αποτέλεσμα να θέλεις να μαθαίνεις συνεχώς τι κάνει στη ζωή του, αν περνάει καλά, αν έχει άλλη σχέση ή αν σε θέλει ακόμα.

Όλες αυτές οι σκέψεις όμως μπορεί να εξελιχθούν σε εμμονές που όχι μόνο σε κουράζουν ψυχολογικά και σωματικά αλλά δεν σε αφήνουν να απαγκιστρωθείς από το παρελθόν και να προχωρήσεις στη ζωή σου. Αν βιώνεις μία ανάλογη κατάσταση, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την εμμονή με τον πρώην σου.

Κάνε αποτοξίνωση από τα social media

Τα social media κάνουν ακόμα πιο δύσκολο έναν χωρισμό (αφού δεν σταματάς ποτέ να τσεκάρεις το προφίλ του) γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαγράψεις τον πρώην σου – τουλάχιστον μέχρι να τον ξεπεράσεις.

Ξεφορτώσου παλιά αναμνηστικά

Μπορεί να είναι μικροπράγματα, όπως δωράκια και ενθύμια, κάρτες και γράμματα, ακόμη και ρούχα που κάποτε ανήκαν στον πρώην, και καλό θα είναι να τα ξεφορτωθείς γιατί ξυπνάνε συναισθήματα που πονάνε.

Φαντάσου το μέλλον (χωρίς αυτόν)

Με άλλα λόγια, φαντάσου πόσο καλή θα είναι η ζωή σου όταν ξεπεράσεις τη θλίψη της απώλειας του πρώην σου και ακολούθησε τα βήματα για να το πετύχεις.

Μην επικοινωνείς μαζί του

Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσεις τον κανόνα της μη επικοινωνίας μέχρι να αποδεχτείς την κατάσταση και να ξεπεράσεις τη θλίψη του χωρισμού. Τις περισσότερες φορές, η επικοινωνία γίνεται έχοντας στο μυαλό σου λάθος εντυπώσεις και προσδοκίες.

Ζήτα την υποστήριξη των φίλων σου

Οι φίλοι σου είναι αυτοί που μπορούν να βάλουν «φρένο» στις συζητήσεις για τον πρώην σου. Όσο κι αν εκνευρίζεσαι ή θυμώνεις μαζί τους, ζήτησέ τους να σε αποτρέψουν από τις συζητήσεις που τον αφορούν ή τη συνεχή αναζήτηση στοιχείων για τη ζωή του χωρίς εσένα (το λεγόμενο stalking).

Οργάνωσε διακοπές

«Όταν περνάς έναν έντονο χωρισμό, μπορεί να νιώσεις ότι το μέρος όπου ζεις είναι μια μόνιμη υπενθύμιση της σχέσης που έχασες», εξηγεί η Amica Graber, ειδικός σε θέματα σχέσεων στο TruthFinder. «Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις από μια τέτοια κατάσταση είναι να δοκιμάσεις κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό. Πήγαινε τις διακοπές που πάντα ονειρευόσουν. Προσκάλεσε τις καλύτερες φίλες σου – ή ακόμα καλύτερα, πήγαινε μόνη σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο απελευθερωτικό από το να ταξιδεύεις μόνη σου και θα θυμηθείς πόσο ωραίο είναι να είσαι και πάλι single.

Μετακόμισε ή άλλαξε διακόσμηση

Αν συγκατοικούσες με τον σύντροφό σου, θα είναι αρκετά δύσκολο να προχωρήσεις όταν όλα γύρω σου στον θυμίζουν. Η μετακόμιση είναι πάντα μία καλή ιδέα, αλλά αν δεν είναι εφικτό, αρκούν κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση για να ανανεώσουν τον χώρο και εσένα.

Ξεκίνα να βγαίνεις ραντεβού

Μέσω dating app, κοινών φίλων και συναδέλφων, το dating είναι απαραίτητο – ακόμα κι αν δεν το ευχαριστιέσαι. Σιγά-σιγά θα καταφέρεις να δεις την όμορφη πλευρά του να βγαίνεις έξω, να φλερτάρεις και να περνάς καλά.

Κάνε πράγματα για σένα

Μπορεί να νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει για σένα και δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει γύρω σου. Φυσικά και δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και σου φτιάχνουν τη διάθεση (ναι, το παγωτό είναι ένα από αυτά αλλά όχι το μοναδικό).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σχεσεις - Σεξ17 Οκτωβρίου 2018

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ ανάλογα με την ηλικία σου

Η έρευνα αυτή έρχεται να δώσει απαντήσεις για το αν συμβαδίζεις τελικά με τους ανθρώπους της ηλικίας σου

Πώς να είμαι ελκυστική; Η επιστήμη μίλησε!
Σχεσεις - Σεξ14 Οκτωβρίου 2018

Πώς να είμαι ελκυστική; Η επιστήμη μίλησε!

Το top χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις σύμφωνα με την επιστήμη!

Barack Obama
Σχεσεις - Σεξ13 Οκτωβρίου 2018

O Barack Obama σού δίνει 3 συμβουλές για να κάνεις την ιδανική σχέση

Με τη σύζυγό του, Michelle, αποτελούν σίγουρα couplesgoal, οπότε κάτι θα ξέρει!

Σχεσεις - Σεξ12 Οκτωβρίου 2018

Πώς θα σταματήσετε να «σκοτώνεστε» για το παραμικρό

Οι πέντε δημοφιλέστεροι λόγοι για τους οποίους μαλώνουν τα ζευγάρια και τι μπορείς να κάνεις για να τους αποφύγεις.

Πώς να βελτιώσω τη σχέση μου; 5 απλοί τρόποι
Σχεσεις - Σεξ11 Οκτωβρίου 2018

Πώς να βελτιώσω τη σχέση μου; 5 απλοί τρόποι

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να καλυτερέψεις τη σχέση σου στο τέλος της μέρας.

Σχεσεις - Σεξ11 Οκτωβρίου 2018

Πώς το σεξ βοηθά στο να περάσει ο πονοκέφαλος

Χρήσιμη γνώση τόσο για εσένα όσο και για τον σύντροφό σου

Best of network