Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Πώς το συχνό σεξ στεριώνει τον γάμο;

Μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση, που θα σε κάνει να αγαπήσεις το σύντροφό σου ακόμη περισσότερο

Τα νεόνυμφα ζευγάρια που έχουν πολύ συχνές σεξουαλικές επαφές δεν αναφέρουν περισσότερη ικανοποίηση από τη σχέση τους, σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έχουν λιγότερο συχνή σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, όμως, η διαφορά εντοπίζεται στο επίπεδο της αυτόματης συμπεριφορικής ανταπόκρισης. Βρέθηκε δηλαδή ότι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί μην να επηρεάσει την αναφερόμενη ικανοποίηση από τη σχέση, αλλά επηρεάζει την αυθόρμητη συναισθηματική και συμπεριφορική ανταπόκριση ενός ατόμου προς το σύντροφό του.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αυτόματες αυτές αντιδράσεις και συμπεριφορές μπορούν τελικά να προβλέψουν εάν ένα ζευγάρι θα καταλήξει να μην είναι ικανοποιημένο από τη σχέση.

Από εξελικτικής άποψης, το συχνό σεξ επιφέρει αρκετά οφέλη, όπως είναι η βελτίωση των πιθανοτήτων σύλληψης και η ενίσχυση του δεσμού των δυο συντρόφων έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ανατροφή των παιδιών. Όταν όμως οι ερευνητές ρωτούν τα ζευγάρια σχετικά με την ικανοποίηση από τη σχέση, δε βρίσκουν σχέση ανάμεσα στην ικανοποίηση και τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αυτό ίσως οφείλεται σε σκόπιμες εκλογικεύσεις και προκατειλημμένες πεποιθήσεις αναφορικά με το θέμα του σεξ, το οποίο ακόμα και σήμερα μπορεί να συνιστά ταμπού.

Δες τη συνέχεια στο askmen.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

4 δημοφιλείς ερωτικές φαντασιώσεις: Τι σημαίνουν;
Σχεσεις - Σεξ20 Ιανουαρίου 2019

4 δημοφιλείς ερωτικές φαντασιώσεις | Τι σημαίνουν;

Ποιες είναι οι ερωτικές φαντασιώσεις σου και ποια η σημασία τους για τη σεξουαλικότητά σου; Μάθε να τις αποκρυπτογραφείς!

Πώς φιλάει ένας άντρας και τι σημαίνει για το χαρακτήρα του;
Σχεσεις - Σεξ17 Ιανουαρίου 2019

Πώς φιλάει ένας άντρας και τι σημαίνει για το χαρακτήρα του;

Ο τρόπος που σε φιλάει δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά του. Αναγνώρισε το στυλ του από και δες τι σημαίνει για εκείνον

Σχεσεις - Σεξ15 Ιανουαρίου 2019

Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα

Κοίτα να δεις τελικά που το φλερτ είναι πιο εύκολο απ' ότι πίστευες

Σχεσεις - Σεξ11 Ιανουαρίου 2019

Αυτή είναι η ώρα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σεξ

Η απάντηση μάλλον θα σε εκπλήξει!

Best of network