Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Πώς το συχνό σεξ στεριώνει τον γάμο;

Μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση, που θα σε κάνει να αγαπήσεις το σύντροφό σου ακόμη περισσότερο

Πώς το συχνό σεξ στεριώνει τον γάμο;

Τα νεόνυμφα ζευγάρια που έχουν πολύ συχνές σεξουαλικές επαφές δεν αναφέρουν περισσότερη ικανοποίηση από τη σχέση τους, σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έχουν λιγότερο συχνή σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, όμως, η διαφορά εντοπίζεται στο επίπεδο της αυτόματης συμπεριφορικής ανταπόκρισης. Βρέθηκε δηλαδή ότι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί μην να επηρεάσει την αναφερόμενη ικανοποίηση από τη σχέση, αλλά επηρεάζει την αυθόρμητη συναισθηματική και συμπεριφορική ανταπόκριση ενός ατόμου προς το σύντροφό του.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αυτόματες αυτές αντιδράσεις και συμπεριφορές μπορούν τελικά να προβλέψουν εάν ένα ζευγάρι θα καταλήξει να μην είναι ικανοποιημένο από τη σχέση.

Από εξελικτικής άποψης, το συχνό σεξ επιφέρει αρκετά οφέλη, όπως είναι η βελτίωση των πιθανοτήτων σύλληψης και η ενίσχυση του δεσμού των δυο συντρόφων έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ανατροφή των παιδιών. Όταν όμως οι ερευνητές ρωτούν τα ζευγάρια σχετικά με την ικανοποίηση από τη σχέση, δε βρίσκουν σχέση ανάμεσα στην ικανοποίηση και τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αυτό ίσως οφείλεται σε σκόπιμες εκλογικεύσεις και προκατειλημμένες πεποιθήσεις αναφορικά με το θέμα του σεξ, το οποίο ακόμα και σήμερα μπορεί να συνιστά ταμπού.

Δες τη συνέχεια στο askmen.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Best of network