Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Σχέσεις turbo | Το νέο είδος σχέσης που γέννησε η πανδημία

Θυμήσου τον όρο “σχέσεις turbo”. Θα τον ακούς όλο και πιο συχνά για σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στην αβεβαιότητα της πανδημίας. Ίσως και για τη δική σου

Σχέσεις turbo | Το νέο είδος σχέσης που γέννησε η πανδημία

Η φίλη μου η Κατερίνα έβγαινε με το Χρήστο μόνο για λίγους μήνες όταν το lockdown τους βρήκε μαζί στο σπίτι της –όπου και παρέμειναν για σχεδόν δύο μήνες. Φυσικά, μέχρι την καραντίνα δεν είχαν καν συζητήσει για το ενδεχόμενο να συζήσουν. Αυτό ήταν κάτι πολύ μακρινό. Δεν είναι οι μόνοι. Ένα σωρό ζευγάρια σε όλο τον κόσμο είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πατήσουν pause στη σχέση τους υποκύπτοντας στις επιταγές της κοινωνικής αποστασιοποίησης ή να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, αυτό της συγκατοίκησης, όχι μια αλλά πολλές ώρες αρχύτερα.

Σύμφωνα με την έρευνα “Relationships in Lockdown” που έγινε πρόσφατα στη Μ. Βρετανία, πάνω από το 36% των ζευγαριών που είχαν μόλις αρχίσει να μένουν μαζί και χρειάστηκε να περάσουν μεγάλο διάστημα μέσα στους ίδιους τέσσερις τοίχους, δήλωσε πως αυτό το σύντομο διάστημα ισοδυναμεί με σχεδόν δύο χρόνια μιας “κανονικής” σχέσης. Τα καλά νέα είναι ότι το 63% δήλωσε πως η εμπειρία αυτή έκανε τη σχέση πιο δυνατή, ενώ το 58% παραδέχεται ότι τους έκανε να νιώσουν ότι έχουν βρει τον άνθρωπο με τον οποίο θέλουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους.

Διάβασε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ