Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Σεξ & Αντιγήρανση | Το ήξερες ότι συνδέονται; Να όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Ναι! Το σεξ καθυστερεί την γήρανση του οργανισμού! Υπό προυποθέσεις όμως… Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, παρακάτω

Σεξ & Αντιγήρανση | Το ήξερες ότι συνδέονται; Να όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Ναι, το σεξ είναι αγχολυτικό, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και, φυσικά, καίει θερμίδες και τονώνει το σώμα! Ήξερες όμως ότι εκτός από όλα αυτά, το σεξ προάγει και την… αντιγήρανση;!

Το επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν μακρύτερα τελομερή και αυτά συνδέονται άμεσα με την αντιγήρανση.

Τα τελομερή είναι μικροσκοπικές νουκλεικές πρωτείνες, στις άκρες των χρωμοσωμάτων, που προστατεύουν το γενετικό υλικό από την αλλοίωση και επομένως, από τη φυσική φθορά. Αυτά που τα κονταίνουν και τα φθείρουν είναι το στρες, η έλειψη ύπνου, η κακή διατροφή αλλά και η φυσική γήρανση. Τα τελομερή προστατεύουν ακόμα από ασθένειες όπωςτον καρκίνο, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Αντίθετα, το ένζυμο της τελομεράσης επιμηκύνει τα τελομερή και αυτό το ένζυμο αυξάνεται όταν κάνεις σεξ με κάποιον σύντροφο που αγαπάς, σύμφωνα με την έρευνα που καταπονήθηκε με δείγμα 129 γυναικών σε αποκλειστικές σχέσεις.

Μέσα στην εβδομάδα που διεξήχθηκε η έρευνα, παρατηρήθηκε πως οι γυναίκες που ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή αν και η ικανοποίηση που έλαβαν από αυτή φάνηκε να μην επιρρεάζει το αποτέλεσμα.

Χρόνια τώρα οι έρευνες υποστηρίζουν πως οι ικανοποιητικές, υψηλής ποιότητας αισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις κάνουν καλό στην ψυχολογική και σωματική υγεία! Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές στρέφονται τώρα ακόμα περισσότερο στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην υγεία και τις υγιείς σεξουαλικές σχέσεις, κάνοντάς μας να θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο… κρεβάτι.

Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Μετά από αυτή την έρευνα ξέρουμε σίγουρα πως το… μέγεθος μετράει! Απλά όχι εκεί που πιστεύαμε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Best of network