Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; Ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες;

Τι αναφέρει η ειδικός για τον κεραυνοβόλο έρωτα;

Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; Ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες;

Από τη Γεωργία – Χριστίνα Κανελλοπούλου, ψυχολόγο, οικογενειακή σύμβουλο (thepsytrap.gr)

Τι πιο ωραίο από το να ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και να είναι αμοιβαίο. Αυτό δεν προωθούν άλλωστε ανά τα χρόνια οι ταινίες και τα παραμύθια; Και μάλιστα, νιώθουμε ότι αξίζει έστω μία φορά στη ζωή μας να ζήσουμε έναν τέτοιο έρωτα.

Τελικά, υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως τον έχουν βιώσει αρκετές φορές, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκονται εκείνοι που καταρρίπτουν κάτι τέτοιο αποδίδοντάς το σε μια ανάγκη της παιδικής ηλικίας να βρούμε χωρίς κόπο και προσπάθεια το άλλο μας μισό, αυτό που θα μας πλημμυρίζει όμορφα συναισθήματα και θα ικανοποιεί όλες μας τις ανάγκες, σαν να ψάχνουμε να βρούμε «τον ιδανικό γονέα». Τι ισχύει στην πραγματική ζωή;

Η διάθεσή μας είναι το μυστικό

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το ποσοστό της ετοιμότητας να ερωτευτούμε και να μπούμε σε μια νέα σχέση είναι αυτό που μας κάνει εν δυνάμει ερωτευμένους, αλλά και ερωτεύσιμους. Συγκεκριμένα, η ψυχολογική κατάσταση που διανύει κανείς μας δείχνει αν είναι διαθέσιμος ερωτικά. Όσο πιο ανεβασμένη είναι η ψυχολογική διάθεση, τα συναισθήματα αισιοδοξίας και η αυτοεκτίμηση που βιώνει κάποιος, τόσο πιο ανοιχτός είναι στη διαδικασία του φλερτ, συνεπώς και στις πιθανότητες να ερωτευτεί ακόμα και με την πρώτη ματιά.

Αλήθειες και μύθοι για τον κεραυνοβόλο έρωτα 

Οι μύθοι 

▶ «Ο έρωτας με την πρώτη ματιά διαρκεί για πάντα». Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι πιθανότητες να εξασθενήσει ένας τέτοιος έρωτας είναι πολλές και οφείλονται συχνά στην πρόωρη διαδικασία της απομυθοποίησης.

▶ «Δε θα σου συμβεί αν δεν πιστεύεις σε αυτόν». Το σίγουρο είναι ότι, είτε σου συμβεί είτε όχι, δε σημαίνει πως δεν είσαι ικανός να ερωτευτείς ή πως δεν έχεις πιθανότητες να βιώσεις τον έρωτα στη ζωή σου.

▶ «Συμβαίνει σε ανθρώπους με πολλά κοινά χαρακτηριστικά». Σε έρευνες αποδεικνύεται ότι το καρδιοχτύπι αυτού του έρωτα αφορά κυρίως συντρόφους με πολλές διαφορές, κάτι που κάνει και πιο δυνατή την έλξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Best of network