Follow us

Το άρωμά σου μπορεί να σε αδυνατίσει!

Μπορεί πραγματικά να γίνει κάτι τέτοιο; Παραδόξως, αυτό λέει η επιστήμη! Μάθε το σωστό άρωμα!

aromaadynatisma


Μπορεί πραγματικά να γίνει κάτι τέτοιο;


Η όσφρηση είναι αρκετά ψηλά στην κατάταξη των αισθήσεων. Μια και μόνο μυρωδιά μπορεί να σε γλιτώσει από έναν κίνδυνο (κάτι καίγεται...), μπορεί να σε γυρίσει πίσω σε αναμνήσεις (η μυρωδιά εδώ παλιού αρώματος), και μπορεί βέβαια να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς (με το αγόρι σου και την υπέροχη αντρική του κολόνια).

Η αρωματοθεραπεία λειτουργεί ευεργετικά στον οργανισμό και στην βελτίωση της ψυχικής κατάστασης. Όμως μπορεί ένα άρωμα να μας αδυνατίσει κιόλας;

Θα μας ρωτήσεις τώρα πως προέκυψε αυτή η ερώτηση. Άκου λοιπόν τι έδειξε η έρευνα του Dr. Hirsch στο Ίδρυμα Ερευνών Όσφρησης και Γεύσης.

Τέσσερα groups, από 50 άντρες το καθένα, κοιτούσαν μια γυναίκα και προσπαθούσαν να υπολογίσουν πόσο ζυγίζει. Στα 3 πρώτα groups η εκάστοτε γυναίκα φορούσε 3 διαφορετικά αρώματα (εσπεριδοειδή λουλούδια, lily of the valley και λουλουδάτο/πικάντικο). Στο τέταρτο group η γυναίκα δεν φορούσε άρωμα.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: η γυναίκα που φορούσε το λουλουδάτο/πικάντικο άρωμα υπολογίστηκε ότι ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό λιγότερο από ότι όντως ζύγιζε και όσων γυναικών το άρωμα άρεσε πολύ στους άντρες το υπολογιζόμενο βάρος μειωνόταν κατά 4,5 κιλά. Τέλος, τα αρώματα με μια πιο λουλουδάτη και πικάντικη μυρωδιά ήταν τα πιο δημοφιλή.

Προτίμησε συνεπώς μυρωδιές με δόσεις τριαντάφυλλου, γιασεμί, πεόνιας ή γαρδένιας συνδυασμένες με κανέλα, ginger ή κάρδαμο για την καλοκαιρινή σου μυρωδιά και δε θα χάσεις.

Μην επαναπαυτείς όμως, είπαμε σε υπολογίζουν πιο αδύνατη, όχι ότι σε αδυνατίζουν αυτόματα. Γι' αυτό πρόσεχε τι τρως, γυμνάσου παράλληλα και τότε δε θα έχεις ανάγκη καμία μυρωδιά.


Διάβασε επίσης:

Κάψε για πάντα το λίπος με σωστή διατροφή!
Τα δημητριακά μας γέμισαν πιγκουίνους (Μαδαγασκάρης!)
3 προγράμματα διατροφής για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ