Follow us

10 μύθοι για την δίαιτα! Μην τους πιστεύεις...

Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα τους... Και, ναι, μπορείς να φας το βράδυ!

mythoidieta

Μάθε 10 μύθους για τη διατροφή και την άσκηση και δες τι πρέπει να κάνεις για να τρως και να γυμνάζεσαι σωστά...

Μύθος 1: Η νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο παχαίνει

Γεγονός: Αν έχεις ακόμα περιθώριο θερμίδων, και αν η διατροφή σου επιτρέπει να φας κάτι παραπάνω όχι απλά δε παχαίνεις αλλά τρώγοντας και κάτι άλλο μετά το βραδινό ωφελείς τον οργανισμό σου. Τα αποθέματα θερμίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν την επόμενη μέρα ή και κατά τη διάρκεια της νύχτας (αν δεν κοιμάσαι μόνη σου). Αναμφισβήτητα, είναι καλύτερο -και προτιμότερο- να μοιράζεις την πρόσληψη θερμίδων μέσα στη μέρα για να έχει “καύσιμα” ο οργανισμός, γι' αυτό τα πολλά και συχνά γεύματα θεωρείται η ιδανική διατροφή. Ωστόσο, αν επιμένεις στο late-night snack, μην απογοητεύεσαι, απλά περιόρισέ το στις 200 θερμίδες ή και λιγότερες.

Μύθος 2: Όταν ακούς ταμπούρλο στο στομάχι, πεινάς

Γεγονός: Το σώμα σου σου στέλνει σημάδια πείνας όταν είναι αφυδατωμένο, έχει έλλειψη ύπνου ή αισθάνεται πείνα. Συνεπώς, αν δεν πίνεις αρκετό νερό και δεν είσαι ξεκούραστη αυτό από μόνο του σου δημιουργεί μια αίσθηση πείνας ακόμα και αν είσαι πλήρης έχοντας ήδη φάει.

Μύθος 3: Η αρχή είναι πιο δύσκολη από την συνέχεια

Γεγονός: Πάνω από 90% αυτών που έχουν κάνει δίαιτα ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν όταν τελειώνει η προγραμματισμένη δίαιτα. Εάν συνεχίσεις την κατανάλωση των τροφών που έτρωγες πριν από την απώλεια βάρους, θα πάρεις πίσω το βάρος που έχασες -ίσως και μερικά κιλά παραπάνω. Συν τοις άλλοις, αν η διατροφή σου για να χάσεις κιλά δεν περιέχει ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης τότε ίσως χάσεις μυική μάζα, εκτός από το περιττό λίπος. Οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από ό,τι το λίπος, έτσι χάνοντας μυς επιβραδύνεις τον μεταβολισμό σου.Κάθε μέρα, είναι μια νέα μέρα απόφασης και συνειδητοποίησης ότι πρέπει να είσαι τυπική με την δίαιτα σου. Είμαστε ότι τρώμε και οι σωστές διατροφικές συνήθειες θα μείνουν για όλη μας τη ζωή με θετικά για εμάς αποτελέσματα.

Μύθος 4: Η γυμναστική σε κουράζει

Γεγονός: Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι τόσο το σώμα σχηματίζεται καλύτερα. Με την άσκηση, νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία και έχεις περισσότερη ενέργεια από ότι πριν. Επίσης, μειώνεται η κόπωση, βελτιώνεται ο ύπνος και διαχειρίζεσαι καλύτερα το στρες.

Μύθος 5: Η γυμναστική σε δεσμεύει για πολλές ώρες την ημέρα

Γεγονός: για να διατηρείς ένα υγιές βάρος πρέπει να ασκήσαι το λιγότερο 20 έως 40 λεπτά τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Αν θες να χάσεις κιλά τότε πρέπει να αυξήσεις τα λεπτά σε 45 με 60 κάθε μέρα.Δεν είναι ανάγκη να γυμνάζεσαι μονομιάς. Μπορείς να χωρίσεις την γυμναστική σου σε 10λεπτα και να τα βάζεις εμβόλιμα κάθε φορά που έχεις κάποιο κενό. Έτσι, δεν κουράζεσαι πολύ, κρατιέσαι σε φόρμα αλλά και εσύ και το σώμα σου συνηθίζετε και με αυτόν τον τρόπο η γυμναστική ενσωματώνεται στην καθημερινότητα σου σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι.

Μύθος 6: Για να σμιλέψεις τους μηρούς σου πρέπει να τους γυμνάσεις πολύ

Γεγονός: Το είδος της γυμναστικής που κάνεις δεν επηρεάζει τον αριθμό λιποκυττάρων στην συγκεκριμένη περιοχή που γυμνάζεις. Χωρίς την κατάλληλη διατροφή, την ποιότητα ύπνου και την σωστή καθημερινότητα, ίσως γυμνάζεις τους μυς σου αλλά δεν θα έχεις χάσει το απαραίτητο λίπος με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να είναι εφήμερο και όχι υγιές. Το σώμα όταν μπει σε διαδικασία να χάσει λίπος το χάνει σταδιακά και από παντού. Συνεπώς, όσο και να γυμνάζεις ένα συγκεκριμένο μέρος, αν δεν κάνεις τα βήματα από την αρχή δε θα έχεις καμία επιτυχία.

Μύθος 7: Να τρως υδατάνθρακες μόνο όταν είσαι δραστήρια

Γεγονός: αυτός ο μύθος βασίζεται στην πεποίθηση ότι από τη στιγμή που οι υδατάνθρακες είναι η προτιμώμενη πηγή ενέργειας του σώματος, δεν πρέπει να τους τρως, όταν είσαι ανενεργή-όπως οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το βράδυ. Ωστόσο, πολλά άτομα έχουν άτυπα χρονοδιαγράμματα ή τακτική άσκηση μετά τη δουλειά. Αυτοί οι άνθρωποι επωφελούνται από την κατανάλωση κατάλληλων ποσοτήτων υδατανθράκων το βράδυ.Αν κάνεις καθιστική ζωή ένα χαμηλής πρωτεϊνικής ποσότητας σνακ μπορεί να σε βοηθήσει στη διατροφή σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοια μικρά σνακ, όταν καταναλώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ή ακόμα καλύτερα ανάμεσα στο βραδινό και στο πρωινό βοηθούν το σώμα και τον μεταβολισμό.

Μύθος 8: Όλοι οι υδατάνθρακες είναι εχθροί

Γεγονός: Με την τρέλα που έχει δημιουργηθεί για τις χαμηλές σε υδατάνθρακες διατροφές, πολλοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη τους σε αυτή τη σημαντική ομάδα τροφίμων. Αυτή η έννοια όμως είναι παρεξηγημένη γιατί δεν είναι οι ίδιοι οι υδατάνθρακες που προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, είναι το γεγονός ότι για πολλούς από εμάς, είναι δύσκολο να ελεγχθούν τα μεγέθη μερίδας που περιέχουν υδατάνθρακες.Από το να κόψεις εντελώς τους υδατάνθρακες από την διατροφή σου, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό, προσπάθησε να επιλέξεις τους σωστούς και καλούς υδατάνθρακες. Προτίμησε τα ολικής αλέσεως ψωμιά και ζυμαρικά και προσπάθησε το 1/4 του πιάτου σου να αποτελείται από άμυλο. Μείωσε τα μακαρόνια σε ένα φλιτζάνι και προτίμησε πατάτες μικρού μεγέθους.

Μύθος 9: Ένας χυμός βοηθάει στην αποτοξίνωση επαναφέροντας τον μεταβολισμό σου

Γεγονός: το σώμα σου είναι πολύ έξυπνο (όσο και αν το βρίζεις) και μπορεί μόνο του να κάνει αποτοξίνωση σχεδόν κάθε μέρα. Όντως χάνεις κιλά με του χυμούς αλλά όχι επειδή βάζουν ένα μαγικό φίλτρο μέσα και όλα είναι ρόδινα, αλλά επειδή πίνοντας χυμούς προσλαμβάνεις πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι πρέπει. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ότι πιο θετικό υπάρχει στην διατροφή μας ενώ οι χυμοί μια προσωρινή λύση. Δεν πρόκειται ποτέ να σου διδάξουν μια ισορροπημένη διατροφή που πρέπει να έχεις προκειμένου να χάσεις κιλά μια και καλή.

Μύθος 10: Τα βάρη σου δίνουν όγκο

Γεγονός: Εκτός αν παίρνεις ουσίες που μεταβάλλουν το προφίλ των ορμονών σου (αναβολικά στεροειδή), είναι μάλλον απίθανο να πιστεύεις ότι θα φουσκώσουν οι μυς σου με τα βάρη. Το να χρησιμοποιείς βάρη στη γυμναστική σου, είναι πολύ καλό και βοηθητικό αλλά δεν είναι η μόνη προϋπόθεση. Μην ζηλεύεις τους άντρες, δυστυχώς ο τρόπος που χτίζονται οι μυς σε άντρες και γυναίκες είναι πολύ διαφορετικός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ