Follow us

Οι 5 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το κρύωμα

Υπάρχουν 5 τροφές που θα προστατεύσουν την υγεία σου όλο το χειμώνα. Μάθε ποιες!

Οι 5 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το κρύωμα

Υπάρχουν 5 τροφές που θα προστατεύσουν την υγεία σου όλο το χειμώνα. Μάθε ποιες!

Ο καιρός θυμίζει ήδη χειμώνα, και αυτό σημαίνει -όπως θα έχεις ήδη καταλάβει πιθανότατα- ότι η σεζόν του κρυλογήματος ξεκίνησε! Οι ιατρικές έρευνες όμως έχουν καταλήξει στις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σου και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό για να ξεπεράσεις γρήγορα το κρύωμα!

Δες τα 5 βασικά τρόφιμα - συμμάχους εναντίον του κρυολογήματος:




[gallery ids="65909,65910,65911,65912,65913"]

Σύμφωνα με έρευνες το πράσινο τσάι είναι η μεγαλύτερη πηγή κατεχινών. Για να το φτιάξεις σωστά, βράσε νερό, άστο 1-2 λεπτά για να πέσει στους 80 βαθμούς Κελσίου περίπου και άσε μέσα τα φύλλα του τσαγιού για 3-5 λεπτά.

Φτιάξε το περίφημο αμερικάνικο τσίλι προσθέτοντας στην κλασική συνταγή υλικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως σκόρδο, κρεμμύδι, μανιτάρια ακόμα και θαλασσινά.

Πρόσθεσε σε όλα τα γεύματα σου καυτερά μπαχαρικά όπως τούρμερικ, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν, κανέλα αφού βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν την αποτοξίνωση του.

Κατανάλωσε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Τα εσπεριδοειδή και τα κόκκινα φρούτα θα τονώσουν ανοσοποιητικό σου ενώ συνδυασμένα με λίγα κάσιους, αμύγδαλα ή καρύδια θα απορροφηθούν πιο εύκολα από τον οργανισμό σου.

Καταπολέμησε τις ελεύθερες ρίζες και επανόρθωσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα με γεύματα που συνδυάζουν αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες. Μια σούπα με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά, πατάτες, φασόλια, σκόρδο και φιστίκια είναι το τέλειο παράδειγμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ