Προθερμανση φουρνου 0

Let’s Cook Together

Η Λια Μακροστεργιου μπηκε στην κουζινα της και μας εφτιαξε τις πιο γευστικες συνταγες! Με βοηθο της την do-it-all κουζινομηχανη Titanium Chef Baker της Kenwood, μας δειχνει πως μπορουμε να μαγειρεψουμε με μια μονο συσκευη στην κουζινα.

Γλυκια ταρτα με καραμελωμενα μηλα και μους

Yπάρχει πιο μαμαδίστικο γλυκό από μία τάρτα; Τα γλυκά φρούτα, η μους, η ζύμη κάνουν την τάρτα ένα γλυκό-εμπειρία αισθήσεων. Και η δυσκολία της παρασκευής της μόλις εξανεμίστηκε χάρη στην κουζινομηχανή Titanium Chef Baker που μας σύστησε η Master chef της καρδιάς μας, Λία Μακροστέργιου

Aπό Master Chef, Master Baker

Η Λία ξέρει να μαγ(ειρ)εύει στην κουζίνα. Όταν την γνωρίσαμε, μας κέρασε την αγαπημένη της τάρτα μήλου – το να πούμε ότι ξετρελαθήκαμε είναι λίγο. Ζητήσαμε τη συνταγή αλλά επειδή –ας είμαστε ειλικρινείς- δεν το έχουμε με τις δύσκολες παρασκευές και τις «δοκιμασίες αντιγραφής» του Master Chef, της ζητήσαμε να μας το κάνει πιο... εύκολο.

Αλλά για την Λία «όλα είναι εύκολα αν έχεις τα σωστά εργαλεία». Μας κάλεσε λοιπόν στην κουζίνα του σπιτιού της, και με την πιο γλυκιά της διάθεση (ναι, είναι τόσο γλυκιά όσο φαίνεται!) μας έφτιαξε επιτόπου την τάρτα. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή που έγινε πραγματικά εύκολη με την κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της Λίας που μπορεί να κάνει τα πάντα.

Η συνέχεια μετά την συνταγή!

Υλικα

  • Για την τάρτα:
  • 200 γρ βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ κρύο νερό
  • Μους από κρέμα τυρί με ελληνικό καφέ:
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ ελληνικό καφέ διαλυμένο σε 50 ml νερό
  • Καραμελωμένα μήλα:
  • 1/2 κιλό κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους (ζυγισμένα μετά την κοπή)
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ μέλι
  • 2κ.σ κονιάκ
  • κανέλα 1 ξυλάκι
  • 2 τμχ γαρύφαλλο

Εκτελεση

Για την τάρτα χρησιμοποιούμε τον αναδευτήρα Κ και ιδανικά παίρνουμε τον μεγάλο μεταλλικό κάδο καθώς για την τέλεια ζύμη για τάρτα θελουμε να ανεβεί η θερμοκρασία κατά το ζύμωμα όσο το δυνατόν λιγότερο

Ξεκινάμε ζυγίζοντας τα υλικά μας απευθείας στον κάδο της Κουζινομηχανής και προσθέτουμε το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι και στην συνέχεια το βούτυρο που είναι κομμένο σε κύβους. 'Οταν δούμε ότι το βούτυρο έχει ενωθεί με το αλεύρι και η ζύμη μοιάζει με ψίχουλα, προσθέτουμε και το αυγό (το οποίο θελουμε να είναι από το ψυγείο) και προσθέτουμε και το παγωμένο νερό. Δε θέλουμε να χτυπήσουμε πολύ τη ζύμη

Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και τη στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη βάζουμε να ψηθεί για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς τοποθετώντας πάνω από την τάρτα μια λαδόκολλα με βάρος π.χ ρύζι. Αφαιρούμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η τάρτα μας.

Για τη μους θα χρησιμοποιήσουμε τον βοηθητικό κάδο της Κουζινομηχανής Titanium Chef Baker και για αυτή την παρασκευή θα χρησιμοποιήσουμε τον αναδευτήρα flexi - είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινήσουμε πολύ δυνατά το χτύπημα γιατί έτσι θα αποκτήσει στο τέλος περισσότερο όγκο η μους. Θα ξεκινήσουμε πρώτα με την κρέμα τυρί χτυπώντας στη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ για να αφρατέψουμε το τυρί.

Σιγά σιγά ξεκινάμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανεβάζοντας ταχύτητα στο μισό περίπου. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τον ελληνικό καφέ τον οποίο έχουμε φτιάξει παραδοσιακά στο μπρίκι νωρίτερα και τον έχουμε αφήσει να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και η μους είναι έτοιμη.

Για τα καραμελωμένα μήλα: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα ζυγίζουμε στην κουζινομηχανή Titanium Chef Baker ώστε να είναι μισό κιλό.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά πέντε λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μηλα.

Ρίχνουμε την μους από τον κάδο της κουζινομηχανής στην ψημένη τάρτα απαλά με μία σπάτουλα και απλώνουμε να πάει παντού.

Με ένα κουτάλι αφήνουμε απαλά τα μήλα περιμετρικά στην τάρτα και σιγά σογά γεμίζουμε προς το κέντρο.

Καλή σας απόλαυση!

Το μυστικό της Λίας για Master Baking ονομάζεται Titanium Chef Baker και είναι της εταιρίας Kenwood. Εχω δοκιμάσει αρκετές κατά καιρούς και στο εστιατόριό μου, αλλά η συγκεκριμένη με έχει κερδίσει για πολλούς λόγους.

Αρχικά μπορεί να επεξεργαστεί κάθε υλικό. Και εννοώ κάθε υλικό. Το πολύ βασικό για κάποιον που μαγειρεύει αλλά δεν έχει πολύ χρόνο (όλους μας δηλαδή) είναι ότι έχει δύο κάδους, που σημαίνει ότι μπορείς να ολοκληρώσεις μια συνταγή με δύο παρασκευές χωρίς να σταματάς για να καθαρίσεις. Έχει τέσσερις ανοξείδωτους αναδευτήρες, τον αναδευτήρα Κ για μίγματα, πουρέ κλπ σε σχήμα Κ ώστε να «κόβει» τα υλικά στην μέση, γάντζο ζύμης για σκηλρές ζύμες όπως τσουρέκια, ψωμιά κλπ, χτυπητήρι για πιο ελαφριές υφές μαρέγκες και τον αναδευτήρα Flexi για μους και κρέμες που «καθαρίζει» τα τοιχώματα του κάδου. Οπότε τα πάντα γίνονται μέσα στους κάδους. Και μέσα σε όλα έχει και ζυγαριά και μπλέντερ ώστε όλα να γίνονται άμεσα στη συσκευή. Έχει πολλά επιπλέον εξαρτήματα, εγώ έχω λατρέψει τον παρασκευαστή ζυμαρικών γιατί μου αρέσουν πολύ τα φρέσκα ζυμαρικά.

Νομίζω ότι μία καλή κουζινομηχανή είναι απαραίτητη σε κάθε κουζίνα, γιατί βοηθάει να κάνεις εύκολη υπόθεση το μαγείρεμα για όλη την οικογένεια και σου δίνει και έμπνευση να δημιουργήσεις!.

ολα γινονται ευκολα οταν εχεις τα σωστα εργαλεια