Follow us

10 συμβουλές μαγειρικής που βοηθούν κάθε δίαιτα

10 συμβουλές μαγειρικής που βοηθούν κάθε δίαιτα

Βάλε τηγάνι

Προμηθεύσου ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι με βαριά βάση. Όποτε θα σοτάρεις κάτι δε θα χρειάζεται να ρίχνεις μεγάλη ποσότητα λαδιού.

Μαγείρευε υγιεινά

Eπίλεξε υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος όπως το αργό βράσιμο ή στον ατμό, το αργό ψήσιμο, το ψήσιμο ή στο γκριλ και απόφευγε το τηγάνισμα και τα τσιγαριστά. Ψήσε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Είναι ο ιδανικός τρόπος για ψήσιμο φρούτων, λαχανικών, μικρών ψαριών στο φούρνο. Δε χρειάζεται πρόσθετο λίπος παρά μόνο μία με δύο κουταλιές της σούπας ζωμό, κρασί ή χυμό φρούτων, ώστε να δημιουργείται ατμός που βοηθά στο μαγείρεμα της τροφής και στη διατήρηση της υγρασίας.

Κάνε μαρινάδες

Το μαρινάρισμα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέτεις γεύση στα φαγητά σου χωρίς την προσθήκη λίπους.

Βράσε βότανα

Δώσε γεύση με μπαχαρικά και βότανα για να μη βάζεις λάδι στο γεύμα σου.

Επίλεγε τα άπαχα

Διάλεγε πάντα άπαχα κρέατα και φρόντιζε να αφαιρείς το ορατό λίπος πριν από το μαγείρεμα. Μην αφαιρείς την πέτσα του κοτόπουλου όταν το μαγειρεύεις, γιατί το βοηθά να παραμένει μαλακό – αφαίρεσέ την πριν το φας. Τα καλύτερα άπαχα κρέατα είναι: γαλοπούλα και κοτόπουλο στήθος, μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, ψαρονέφρι, μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο. Το αρνί και το κατσίκι είναι λιπαρά κρέατα, αλλά το αρνίσιο μπούτι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ