10 τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη! Τις ήξερες;

Υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Μάθε ποιες είναι!

ΓΡΑΦΕΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να έχεις έτοιμο ένα θρεπτικό γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις για την προετοιμασία του.

Διατηρώντας στην κατάψυξη μερικές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο φαγητό ή ό,τι περίσσεψε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να ετοιμάσουμε το γεύμα ή το δείπνο μας είναι να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη, όπως:

Αυγά

Στην πραγματικότητα, τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν, όχι όμως μέσα στα τσόφλια τους γιατί όταν το νερό που περιέχουν παγώσει θα διασταλεί και τα τσόφλια θα σπάσουν, αφήνοντας το αυγό εκτεθειμένο σε μικρόβια και, φυσικά, λερώνοντας το ψυγείο! Αν θέλεις να βάλεις αυγά στην κατάψυξη, σπάστα μέσα σε θήκες για παγάκια, αφού πρώτα αναμίξεις καλά τον κρόκο με το ασπράδι.

Καφές

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεραίνουν τον καφέ, είτε είναι σε μορφή κόκκων είτε σε σκόνη. Για να τον διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο, βάλτον μέσα σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Με αυτό τον τρόπο οι κόκκοι παραμένουν φρέσκοι για έως και ένα χρόνο και η σκόνη για αρκετούς μήνες.

Φαγητά σε κονσέρβα

Οι κονσέρβες διατηρούνται στο ντουλάπι μέχρι την ημερομηνία λήξης. Μπορείς να βάλεις το περιεχόμενο στην κατάψυξη, αλλά θα πρέπει να το βγάλεις από την κονσέρβα, να το μεταφέρεις σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα και μετά να το καταψύξεις.

Αποψυγμένα κρεατικά

Όταν το κρέας αποψύχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αρχίζουν να αναπτύσσονται στην επιφάνειά του βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο και είναι απαραίτητο να μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί. Αντίθετα, εάν ξαναμπεί στην κατάψυξη τότε υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί οι μικροοργανισμοί να συνεχίσουν να αναπαράγονται.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr