10 τροφές για ανοιξιάτικη αποτοξίνωση

Η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά μας προετοιμάζει για ένα fit καλοκαίρι<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

Η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά μας προετοιμάζει για ένα fit καλοκαίρι

«Συνήθως το χειμώνα λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας δεν έχουμε και αντοχές και είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή.. έτσι οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση κορεσμένων τροφίμων πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά.
Για αυτό τώρα που ήρθε η άνοιξη καλό είναι να επανέλθουμε και να χρησιμοποιήσουμε τροφές οι οποίες αποτοξινώνουν τον οργανισμό, στοχεύοντας στα βασικότερα όργανα τους νεφρούς και το συκώτι.

1) ΜΗΛΑ
Η πηκτίνη που βρίσκεται στην φλούδα, είναι μια υδατοδιαλυτη φυτική ίνα, που βοηθά στην δυσκοιλιότητα. Επίσης συνδέεται στα βαρέα μέταλλα και βοηθά στην αποβολή τους.

2) ΦΥΚΙΑ
Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται , είναι πλούσια σε μέταλλα και αλατοποιούν το σώμα επίσης δεσμεύουν τα βαρέα μέταλλα και βοηθούν το συκώτι να αποτοξινωθεί.
Προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού σπιρουλίνα το πρωί στο γιαούρτι με δημητριακά ή φύκια στη σαλάτα....»

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.