Follow us

10 τρόποι για να κρατήσεις μια φιλία μετά τα 18

Ένας οδηγός επιβίωσης της φιλίας στην ενήλικη ζωή σου.

shutterstock_436510201 By gpointstudio

Οι φιλίες μετά τα 18 γίνονται πιο δύσκολες - έχουμε λιγότερο χρόνο, λιγότερη ενέργεια και λιγότερες ευκαιρίες. Ακόμα χειρότερα, είναι πολύ πιο εύκολο να βάλουμε τις φιλίες μας στον «αυτόματο πιλότο». Ωστόσο, τα Instagram likes και τα Facebook comments δεν «κρατάνε» τις σχέσεις. Fact. Πώς, όμως, διατηρείς μια φιλία στην ενήλικη ζωή σου; Αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι ένα know-how; Ιδού!

1. Σήκωσε το τηλέφωνο. Και δεν εννοούμε να κάνεις like ή να στέλνεις μήνυμα, αλλά να πάρεις ένα αληθινό τηλέφωνο. Ακόμα κι αν δεν απαντήσει, ένα ηχητικό μήνυμα θα του φτιάξει τη μέρα και θα του δείξει πως, ναι, απολαμβάνεις να του μιλάς.

2. Να είσαι συνεπής. Αν αναβάλλεις συχνά τα ραντεβού με τους φίλους σου, αυτό δείχνει κάτι για τις προτεραιότητες σου. Σίγουρα, μερικές φορές προκύπτουν πράγματα που δε χωρούν αναβολή. Αν, όμως, συμβαίνει αρκετά συχνά τότε υποδηλώνει κάτι. Γίνε πιο ρεαλιστική με τα σχέδια σου και θυμήσου πως μερικές φορές πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα πολύ-σοβαρά-deadlines ή το νέο φλερτ και απλά να βγεις με τις φίλες σου.

3. Δείξε ότι προσπαθείς. Αν η καλύτερη σου φίλη βρίσκεται μακριά, συμπεριφέρσου όπως θα έκανες κι αν ο σύντροφός σου έμενε σε άλλη πόλη.

4. Κάντε μαζί τα μικρά πράγματα. Οι φιλίες «χτίζονται» με τα μικρά πράγματα, με τις μικρές, καθημερινές στιγμές: πηγαίντε για καφέ ή κάντε τα απαραίτητα ψώνια του σαββατοκύριακου. Αν έχετε την πολυτέλεια να περνάτε χρόνο μαζί, μη το αγνοείτε.

5. Αλλά σχεδιάστε και τα μεγάλα. Στο πανεπιστήμιο μοιράζεσαι ταξίδια στο εξωτερικό, κοινά μαθήματα ή parties. Όταν, όμως, ενηλικιώνεστε τα πράγματα διαφοροποιούνται. Τι μπορείτε να κάνετε μαζί; Μάθετε μια ξένη γλώσσα ή οργανώστε ένα ταξίδι με backpacks. Όσο πιο πολύ βγαίνετε έξω από τη comfort zone σας, τόσο πιο πολύ θα βασίζεστε η μία στην άλλη (aka θα δένεστε).

6. Να είσαι αυθεντική. Ίσως αισθάνεσαι πως πρέπει να παίζεις κάποιο ρόλο μέσα στην παρέα σου, αλλά αυτό που θέλουν οι άνθρωποι είναι ένα ουσιώδες δέσιμο που μπορεί να συμβεί μόνο όταν είστε αληθινοί. Οτιδήποτε που ξεφεύγει από το «100% εσύ» είναι εξουθενωτικό για σένα και, τελικά, για εκείνους.

7. Απλά εμφανίσου! Στην ενήλικη ζωή οι καταστάσεις εναλλάσσονται με ταχείς ρυθμούς - γάμοι, γέννες, στεναχώριες κ.ά. Σίγουρα δεν θα ξέρεις πάντα τι να πεις και πώς να συμπεριφερθείς (όταν μιλάμε για μια δυσάρεστη κατάσταση) αλλά, τελικά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρίσκεσαι εκεί.

8. Δώσε τους χώρο. Από την άλλη πλευρά, όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο για να «αναπνεύσουν». Σίγουρα είναι εκνευριστικό όταν ο φίλος σου δε σε παίρνει πίσω ή κάνει 3 μέρες να απαντήσει στο μήνυμα, αλλά δεν ξέρεις πάντα τι (του) συμβαίνει. Άφησέ τον να έρθει σε σένα.

9. Γίνε cheerleader. Όχι κυριολεκτικά. Η ζήλια υπάρχει και δε μπορούμε πάντα να αντισταθούμε. Πολλές φορές είναι δύσκολο να μη μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης με τους φίλους σου. Τι πρέπει να θυμάσαι; Μην αφήνεις αυτό που θέλεις για εσένα να γίνεται εμπόδιο στο να χαρείς για τους φίλους σου. Όλοι ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι και μπορείς να είσαι μόνο χαρούμενη που περιτριγυρίζεσαι από επιτυχημένους ανθρώπους. Τους φίλους σου να τους γιορτάζεις!

10. Let it be. Θα εξελιχθείς τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου. Μόνο εσύ ξέρεις πότε αξίζει να προσπαθήσεις και πότε να προχωρήσεις. Η σχέση αυτή σε γεμίζει ή σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα; Σε κάθε περίπτωση, μη περιμένεις τα πράγματα να παραμείνουν ίδια. Αυτό, όμως, ποτέ δε σημαίνει ότι θα γίνουν χειρότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr