Οδηγός επιβίωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εποχή του Covid-19

Το success story του JamJar.gr και το στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί.

Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να τραβά την προσοχή μας τις ημέρες αυτές προκειμένου να μην χάνεται η αισιοδοξία μας σε ένα καλύτερο αύριο, είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις, τα success stories όσων τόλμησαν, διεκδίκησαν και κατάφεραν να πετύχουν.

Μιλώντας για καινοτομίες και υγιές επιχειρείν, οι προσπάθειες που πρέπει να επαινούνται είναι όσες συμβάλλουν στην εξέλιξη της ελληνικής αγοράς, βοηθώντας στην ισχυροποίησή της στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Το success story του jamjar.gr: Η πιο φωτεινή από όλες τις εξαιρέσεις

Για τον λόγο αυτό το jamjar.gr απέσπασε αμέσως την προσοχή μας, δικαιώνοντας τις αρχικές υψηλές προσδοκίες. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό online Marketplace, έναν ιστότοπο για αγορές και πωλήσεις που περιλαμβάνει μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες.

Με κίνητρο να μετατρέψει τα χόμπι των δημιουργών σε επιχειρήσεις, η πλατφόρμα αυτή ξεκίνησε, βασίστηκε και εξελίχθηκε σε αυτό που σήμερα είναι, κινητοποιούμενη από αυτή την ξεχωριστή φιλοδοξία. Και τα κατάφερε: Αυτή την στιγμή φιλοξενεί 2.000 επιλεγμένους ανεξάρτητους δημιουργούς.

Η ευελιξία ως κύρια προτεραιότητα

Σύμφωνα με την Εύα Επιτροπάκη Founder & CEO του jamjar.gr, η ευελιξία που παρέχεται με τη βοήθεια των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων είναι το παν για μια επιχείρηση όπως το jamjar.gr, που αποτελεί "παιδί της κρίσης". Ας μην ξεχνάμε ότι για τις προσπάθειες που ξεκίνησαν κάτω από όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες, χρειάστηκε να επενδυθούν ακόμη περισσότερη ενέργεια και μεράκι προκειμένου να αναδειχθούν.

Η πανδημία ως νέα πρόκληση

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι απαιτήσεις αυξήθηκαν, αλλά κατάφεραν να βγουν δικαιωμένοι όσοι τις αντιμετώπισαν σαν πρόκληση για να εξελιχθούν. Οι δια ζώσης αγορές μειώθηκαν και οι online αποτελούν πια τη νέα πραγματικότητα: Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ο πρωταγωνιστής των καταναλωτικών μας εμπειριών στην Covid εποχή.

Εκτίναξη των ηλεκτρονικών αγορών VS jamjar.gr: Ένα στοίχημα που κερδήθηκε

Τους μήνες αυτούς, το jamjar.gr κλήθηκε να εξασφαλίσει ότι οι αποστολές, οι πληρωμές και οι επιστροφές διεξάγονται με ευκολία, ασφάλεια και ταχύτητα, αφήνοντας όλους τους πελάτες ικανοποιημένους. Εκτός από την παροχή σωστής εξυπηρέτησης στους πελάτες του, κατάφερε να προσφέρει εξαιρετική εκπροσώπηση για τους συνεργάτες του και πολύ καλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας - προώθησης του brand τους.

Αξιοποιώντας την υπηρεσία Digital Marketing4U της COSMOTE για καμπάνιες προώθησης στο Internet, το jamjar.gr διατήρησε τον υψηλό πήχη που είχε θέσει, αποτελώντας παράδειγμα γρήγορης ανταπόκρισης και προσαρμοστικότητας. "Αυτό που επιτρέπει στην επιχείρηση να επικεντρώνεται απρόσκοπτα στο τελικό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την αύξηση των πωλήσεων και την ικανοποίηση συνεργατών και πελατών, είναι η χρήση των σωστών ψηφιακών εργαλείων για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας", σύμφωνα με την Εύα Επιτροπάκη.

Η ηλεκτρονική παρουσία μονόδρομος για την επιτυχία

Η online παρουσία είναι εδώ και χρόνια απαραίτητη για την επιτυχία κάθε επιχείρησης, αλλά πλέον έχει πάψει να αποτελεί επιλογή: Η υγειονομική κρίση την ανέδειξε σε μονόδρομο. Αν ωστόσο γίνει η σωστή αξιοποίησή της, μπορεί να εξελιχθεί στο πιο ενδιαφέρον digital μονοπάτι. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται σωστά τις δυνατότητες που προσφέρει η online παρουσία τους, μπορούν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σε μια εποχή λοιπόν που η απόκτηση ψηφιακών υπηρεσιών είναι επιτακτική ανάγκη, κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας οφείλει να αδράξει την ευκαιρία εισόδου του στον ψηφιακό κόσμο. Εξετάζοντας κανείς τις ιδανικότερες επιλογές, ο δρόμος του δεν θα αργήσει να τον βγάλει στην COSMOTE.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σειρά από υπηρεσίες, το portfolio COSMOTE Business, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης και ελεύθερου επαγγελματία για ψηφιακή παρουσία και προώθηση, απομακρυσμένη εργασία, καθώς και για εσωτερική ψηφιακή οργάνωση και έλεγχο της επιχείρησης.

Το COSMOTE Digital Marketing4U είναι ένα μοναδικό εργαλείο για την ψηφιακή προώθηση μιας επιχείρησης, όπως το jamjar.gr και προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ή και να προωθήσουν τα εταιρικά sites & Social Media σελίδες τους μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες σε Google και Social Media (Facebook, Instagram). Από τον σχεδιασμό μέχρι το monitoring και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, πρόκειται για μια υπηρεσία που καλύπτει όλα τα στάδια υλοποίησης μίας digital καμπάνιας.

Ακόμη, παρέχεται εκτίμηση και αξιολόγηση των επιμέρους αναγκών των επιχειρήσεων από την εξειδικευμένη ομάδα Campaign Managers, που εν συνεχεία προτείνει λύσεις προσαρμοσμένες στο προφίλ τους. Επιπλέον, αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις digital καμπάνιες βασισμένη στους μοναδικούς στόχους της κάθε εταιρείας, με γνώμονα πάντα τις διεθνείς τάσεις του digital marketing.

Εύκολα, άμεσα και οικονομικά οι επαγγελματίες μπορούν να αποκτήσουν τη μέγιστη προβολή απολαμβάνοντας τις εξειδικευμένες και σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχει η υπηρεσία COSMOTE Digital Marketing4U, ενισχύοντας αποτελεσματικά την εξωστρέφειά τους. Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί έτσι να κατακτήσει τον στόχο της για ανάπτυξη και εξέλιξη στο digital περιβάλλον. Η υπηρεσία παρέχεται με εφάπαξ χρέωση ανά καμπάνια.

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το COSMOTE Digital Marketing4U αλλά και για προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική τους επιχείρηση μπορούν να επισκεφθούν το www.cosmote.gr/business.