Follow us

H Jane Fonda θα τιμηθεί με τη Χρυσή Σφαίρα Cecill DeMille

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν καλλιτέχνη για την "εξαιρετική συμβολή του στον κόσμο της ψυχαγωγίας".

Jane Fonda Splash News/Ideal Image

Στη φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, η Jane Fonda θα τιμηθεί με το βραβείο Cecil DeMille για τη συνολική προσφορά της στο χώρο της Τέχνης. Η 83χρονη ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές κλασικές πλέον ταινίες, όπως Ξυπόλυτοι στο Πάρκο (1967), Εξαφάνιση (1971), Το Σύνδρομο της Κίνας (1979), 9-5 (1980), Στη Χρυσή Λίμνη (1981). Πιο πρόσφατα συμμετείχε στη σειρά Grace & Frankie αλλά και στις ταινίες Book Club και Νιότη. Στις πολύ μεγάλες (εμπορικές) επιτυχίες της συγκαταλέγεται φυσικά και η βιντεοκασέτα Jane Fonda's Workout που κυκλοφόρησε το 1982 και πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα!

Παράλληλα, η Jane Fonda είναι διάσημη για την ακτιβιστική και πολιτική δράση της -έχει πρωτοστατήσει σε διαδηλώσεις και άλλες δράσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και το φεμινιστικό κίνημα. Σήμερα ασχολείται ενεργά με το κίνημα Fire Drill Fridays που προσπαθεί να φέρει στη δημοσιότητα θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Η Χρυσή Σφαίρα Cecil DeMille είναι το μεγαλύτερο βραβείο που απονέμεται από την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ. "Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, το έργο της Jane είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ακτιβιστική δράση της, χρησιμοποιώντας τη δημοσιότητά της για να αναδείξει μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα των καιρών”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ali Sar. "Χάρη στο αναμφισβήτητο ταλέντο της έφτασε στα ανώτερα επίπεδα αναγνωρισιμότητας και ενώ η επαγγελματική ζωή της έχει κάνει πολλές στροφές, η δέσμευσή της στο να προκαλεί την αλλαγή παραμένει η ίδια. Έχουμε την τιμή να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά της στις Χρυσές Σφαίρες 2021”, καταλήγει.

Η Jane Fonda έχει κερδίσει εφτά Χρυσές Σφαίρες ενώ υπήρξε υποψήφια δεκαπέντε φορές. Η φετινή απονομή μεταφέρθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου 2021, εξαιτίας της πανδημίας.

Φωτο: Splash News/Ideal Images

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ