Follow us

Jeff Bezos | Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Amazon

Μετά τα κέρδη-ρεκόρ αξίας 100 δις δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Jeff Bezos Splash news/Ideal Image

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία της επιχείρησης και να αποσυρθεί από διοίκησή της, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Θα παραμείνει ως εκτελεστικός πρόεδρος αλλά τη θέση του CEO θα έχει πλέον ο Andy Jassy, που ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής της Amazon Web Services, του cloud hosting προϊόντος της εταιρείας που αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει το 52% των συνολικών κερδών της και έχει πελάτες κολοσσούς, όπως η McDonalds και η Netflix.

Ο 57χρονος Bezos ίδρυσε την Amazon το 1994 και την έκανε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Ξεκίνησε σαν online βιβλιοπωλείο και πλέον κατέχει εξέχουσα θέση στο χώρο του cloud computing, στην αγορά τροφίμων, ηλεκτρονικών και ειδών ψυχαγωγίας, ενώ απασχολεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και παρά την πανδημία σημείωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της πωλήσεις αξίας πάνω από 100 δις δολάρια.

"Η Amazon έγινε αυτό που είναι χάρη στην εφεύρεση", λέει ο Bezos. "Αν το κάνεις σωστά, λίγα χρόνια μετά από μια πρωτότυπη εφεύρεση, το καινούριο γίνεται η νέα νόρμα". Ο ίδιος χαρακτήρισε αυτή τη στιγμή ως ιδανική για να γίνει μια αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον νέο CEO λέγοντας ότι θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης. Εξάλλου, ο Bezos είχε σταματήσει τα τελευταία χρόνια να ασχολείται καθημερινά με τις δραστηριότητες της Amazon, προκειμένου να αφιερώσει χρόνο σε άλλα ενδιαφέροντά του, όπως η εξερεύνηση του διαστήματος μέσω της Blue Origin αλλά και η εφημερίδα Washington Post που επίσης του ανήκει από το 2013. Σε ό,τι αφορά την Amazon, ο ιδρυτής της κατέχει το 11% των μετοχών της, που αποτελεί το 90% της περιουσίας του η οποία αγγίζει τα 180 δις δολάρια.

Splash news/Ideal Image

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ