Κορονοϊός | Κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο στην Αττική

Στις 19:30 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά - "Θρίλερ" στην επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό - Έντονες διαφωνίες για τα σχολεία

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM

Την ώρα που φαίνεται πως είναι οριστική η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα, διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των λοιμωξιολόγων για το αν θα παραμείνουν ή όχι ανοιχτά τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα λιανεμπορίου θα μείνουν κλειστά το Σαββατοκύριακο, με μοναδική εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τις καθημερινές τα μαγαζιά να λειτουργούν με τη μέθοδο click away.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ απομακρύνεται όπως φαίνεται το σενάριο για γενικό lockdown τύπου Μαρτίου. Η μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής είναι τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία.

Η κυρίαρχη άποψη είναι να μείνουν ανοιχτά, αλλά είναι αρκετοί μεταξύ των ειδικών που εκφράζουν διαφωνία. Όχι γιατί υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση ή γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι νέοι σε ηλικία, αλλά γιατί εκφράζουν ανησυχία για τη μετάδοση του κορονοϊού που συμπαρασύρει η κινητικότητα των νέων.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Tags